Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Призив от протеста да се нарушава Конституцията, искат масово неподчинение

Политика

Призив от протеста да се нарушава Конституцията, искат масово неподчинение

Снимка:

Зоват за грубо нарушение на нашата Конституция и масово неподчинение от понеделник

Организаторите на протеста се готвят да нарушат Конституцията чрез организирано масово неподчинение. В понеделник в 7 сутринта те свикват сбор пред Народното събрание.

Тази вечер се чуха призиви блокиране на публични сгради в страната, а утре сутрин ще бъдат дадени по-конкретни инструкции. Идеята е да бъдат блокирани Съдебните палати в цялата страна, гари, автогари, летища - навсякъде, където ще се пречи ефективно на властта.

„Затваряйте околовръстните шосета, снимайте през цялото време, помнете, че това е последната възможност да ги изгоним“, гласи призивът.

Според чл.44, ал.2 от Конституцията се забраняват организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие  


Коментари (24)

Доньо Донев А нещо за подстрекателите няма ли да има?Това е партизанска война!Аз не познавам човек около мен,който да ходи на протест и да го подкрепя!Каква е тази анархия на шепа комплексари от най-различни банди и етноси!Да ходят в гората е следващата стъпка!
18.07.2020 21:31 / Отговор
Защото сте подлоги и помяри, тулупи, мисирки и лош материал, затова не сте на протеста.
18.07.2020 21:37 / Отговор
Доньо Донев Не обичам да съм прав,но пак съм улучил.Комплексари,при това малко на брой!Призивите на шумкарите ще застигнат първо тях.
18.07.2020 23:50
Защото си платена подлога на червената мафия, която освен алчност други приоритети няма. Затова си на протеста.
18.07.2020 21:43 / Отговор
Любка Иванова Каква расова вражда бе мафиоти,всички са против вас и турци и българи и арменци,всички сме заедно,защото вие насаждате вражда между нас ! Разделяй и владей,това е вашето мото !И кой погази конституцията,ние ли......вие я тъпчете от както сте на власт !Вън,бягайте защото народното възмездие ще е страшно......
18.07.2020 21:55 / Отговор
Ха, ха! Леле, 100 души на протеста и било страшно! Как тъй бе, како?
18.07.2020 22:07
Мафиота Любке,скъпа!Това с народния съд е играно вече и е доказано,че е изгоряло и бая сурово покрай сухото.Да не се изненадаш от това,колко си проста.Най-добре се хвани някъде на работа!
18.07.2020 23:47
Околовръстната Любка Арменеца много пие нещо напоследък,а?Иначе има и .урци,знам.
18.07.2020 23:52
Гербаджийката Жена ли си, майка ли си, сестра ли си..???? Ти чуваш ли се??
Какво "страшно" ще става???? Само криминални и калпазани на смотаните протести. Светът гори с корона вирус, а най-некадърните, най-неуспелите, най-неизкъпаните сте тръгнали безредици да създавате. А за една истинска любяща майка и съпруга е недопустимо да призовава към насилие. На такава трябва да й отнемат децата.
19.07.2020 02:49
Ха-ха Ходи се лекувай! Кои всички!? Банда неудачници, мечтаещи за власт разбъркват акъла на разни идиоти!
19.07.2020 03:24
Покажи всички
Въпрос Как се вързват тези призиви с извънредната епидемична обстановка? И кой ще тръгне да си рита хляба заради шепа платени викачи??
18.07.2020 22:10 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още