Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Призив от протеста да се нарушава Конституцията, искат масово неподчинение

Политика

Призив от протеста да се нарушава Конституцията, искат масово неподчинение

Призив от протеста да се нарушава Конституцията, искат масово неподчинение - Tribune.bg
Снимка:

Зоват за грубо нарушение на нашата Конституция и масово неподчинение от понеделник

Организаторите на протеста се готвят да нарушат Конституцията чрез организирано масово неподчинение. В понеделник в 7 сутринта те свикват сбор пред Народното събрание.

Тази вечер се чуха призиви блокиране на публични сгради в страната, а утре сутрин ще бъдат дадени по-конкретни инструкции. Идеята е да бъдат блокирани Съдебните палати в цялата страна, гари, автогари, летища - навсякъде, където ще се пречи ефективно на властта.

„Затваряйте околовръстните шосета, снимайте през цялото време, помнете, че това е последната възможност да ги изгоним“, гласи призивът.

Според чл.44, ал.2 от Конституцията се забраняват организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (24)

Доньо Донев А нещо за подстрекателите няма ли да има?Това е партизанска война!Аз не познавам човек около мен,който да ходи на протест и да го подкрепя!Каква е тази анархия на шепа комплексари от най-различни банди и етноси!Да ходят в гората е следващата стъпка!
18.07.2020 21:31 / Отговор
Защото сте подлоги и помяри, тулупи, мисирки и лош материал, затова не сте на протеста.
18.07.2020 21:37 / Отговор
Доньо Донев Не обичам да съм прав,но пак съм улучил.Комплексари,при това малко на брой!Призивите на шумкарите ще застигнат първо тях.
18.07.2020 23:50
Защото си платена подлога на червената мафия, която освен алчност други приоритети няма. Затова си на протеста.
18.07.2020 21:43 / Отговор
Любка Иванова Каква расова вражда бе мафиоти,всички са против вас и турци и българи и арменци,всички сме заедно,защото вие насаждате вражда между нас ! Разделяй и владей,това е вашето мото !И кой погази конституцията,ние ли......вие я тъпчете от както сте на власт !Вън,бягайте защото народното възмездие ще е страшно......
18.07.2020 21:55 / Отговор
Ха, ха! Леле, 100 души на протеста и било страшно! Как тъй бе, како?
18.07.2020 22:07
Мафиота Любке,скъпа!Това с народния съд е играно вече и е доказано,че е изгоряло и бая сурово покрай сухото.Да не се изненадаш от това,колко си проста.Най-добре се хвани някъде на работа!
18.07.2020 23:47
Околовръстната Любка Арменеца много пие нещо напоследък,а?Иначе има и .урци,знам.
18.07.2020 23:52
Гербаджийката Жена ли си, майка ли си, сестра ли си..???? Ти чуваш ли се??
Какво "страшно" ще става???? Само криминални и калпазани на смотаните протести. Светът гори с корона вирус, а най-некадърните, най-неуспелите, най-неизкъпаните сте тръгнали безредици да създавате. А за една истинска любяща майка и съпруга е недопустимо да призовава към насилие. На такава трябва да й отнемат децата.
19.07.2020 02:49
Ха-ха Ходи се лекувай! Кои всички!? Банда неудачници, мечтаещи за власт разбъркват акъла на разни идиоти!
19.07.2020 03:24
Покажи всички
Въпрос Как се вързват тези призиви с извънредната епидемична обстановка? И кой ще тръгне да си рита хляба заради шепа платени викачи??
18.07.2020 22:10 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети