Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Продължават разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ/СНИМКИ/

Политика

Продължават разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ/СНИМКИ/

Продължават разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ/СНИМКИ/ - Tribune.bg
Снимка:

 „Опитваме се да направим, така че да има работещо НС, знаете, че това зависи от мандатоносителя все пак” - това заяви Лена Бориславова от ПП на влизане в парламента, където продължават разговорите им с ГЕРБ-СДС. 

В понеделник работни групи на двете формации разговаряха в парламента в продължение на няколко часа.

„Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната реформа, КПКОНПИ, разговорите продължават, виждате, не става за един ден”, каза още Бориславова.

Лена БориславоваЛена Бориславова

Двете коалиции опитват да постигнат съгласие по най-спешните точки от законодателната програма на парламента, преди да пристъпят към разрешаване на спорния казус с избора на председател.

„Разговорите между двете групи - на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в частта „правни екипи“ продължават. Трябва ни още малко време, за да уточним важни детайли - ако днес стигнем до съгласие, то медиите и обществото ще бъдат осведомени”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на влизане в Народното събрание.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова

Акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната“ добави, че продължават със законодателната програма като се надяват да я приключат днес. 

„За момента дискусията по списъка от законопроекти върви по план. Приоритетите са ПВУ, Шенген, Еврозона, правосъдна реформа и някои закони, свързани с наказателни процедури - като станат готови, ще ги представим”, обясни Денков. Той обясни, ще има връзка между законодателната програма и идеята за ротацията на председателя на парламента.

Николай ДенковНиколай Денков

Днес ГЕРБ-СДС ще се срещне с представители на „Възраждане“. Двете формации ще разговарят за избора на председател на Народното събрание.

 

ГЕРБ-СДС и Възраждане се срещат в парламента


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети