Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проектът за нови мощности в „Козлодуй“ не влезе в зала. Радослав Рибарски: НС се оказва агенция „Обществени поръчки“

Политика

Проектът за нови мощности в „Козлодуй“ не влезе в зала. Радослав Рибарски: НС се оказва агенция „Обществени поръчки“

Проектът за нови мощности в Козлодуй не влезе в зала. Радослав Рибарски: НС се оказва агенция Обществени поръчки - Tribune.bg
Снимка:

„Това, което бе предложено от ГЕРБ и ДПС бе да се започнат разговори коя фирма да се избере, за да започне разговори с Уестингхаус за сформиране на консорциум. В предложенията обаче бе само една фирма”. Това заяви Радослав Рибарски от ПП-ДБ в кулоарите на парламента, обяснявайки защо коалицията му не е гласувала “за” закона.

Проектът на „Уестингхаус“ за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“ засега остава в шкафа. Причината -  не влезе в програмата за днешното пленарно заседание, каквото предложение направи председателят на енергийна комисия Делян Добрев в началото на заседанието.

По думите на Рибарски ПП-ДБ не подкрепили да се гледа предложението в НС, защото не било в компетенциите на парламента.

АНКЕТА: Одобрявате ли провеждането на избори 2 в 1: предсрочни парламентарни заедно с европейските през юни?

Решението трябва да се вземе от АЕЦ „Козлодуй“.

„НС иззема компетенцията на изпълнителната власт и това трябва да спре да се прави“, каза той и добави, че ако и двете решения не се приемат - се връщат в процеса, а именно реални преговори с „Уестинхаус“ и формирането на консорциум.  Депутатът от ПП-ДБ заяви, че преговорите са довели до две решения на масата и те се обсъждат. „Категоричен съм, че НС се оказва за пореден път агенция „Обществени поръчки“, каза Радослав Рибарски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети