Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Александър Маринов: Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта

Политика

Проф. Александър Маринов: Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта

Проф. Александър Маринов: Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта - Tribune.bg
Снимка:

„Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта“, коментира пред БТВ съветникът на служебния премиер проф. Александър Маринов по повод думите на бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Маринов настоя, че трябват доказателства за такива твърдения.

Според съветника на служебния премиер различия във вижданията за управление са причината за промените в състава на редица министерства и държавни агенции. 

„На някои места работата не е вървяла добре. Всеки ръководител има право да си избира екипа. В повечето случаи рокадите са добри“, смята Маринов.

По думите му, предишното управление е било доста хаотично, а сегашният служебен кабинет  на принципа – повече работа, по-малко думи.

„Според мен има сериозни проблеми в координацията и начина, по който функционира управлението - доста много думи и доста разхвърляни и некоординирани дела. Липсата на координация в управлението на държавата е много опасно, дори когато на пръв поглед взети сами по себе си тези дела са изглеждат положителни“, уточни съветникът на премиера.

Кризисният щаб за газа, например, там се работи постоянно", обясни Маринов. Той отбеляза, че е съветник на премиера по покана на самия Гълъб Донев. 

Не съм консултирал президента Румен Радев и премиера за състава на служебния кабинет. Самото правителство не е подбрано на базата на симпатии и антипатии", обясни Маринов. Помолен да коментира разрива между президента и соцлидерката, той изтъкна, че не коментира политически въпроси. 

Очевидно има различия в начина, по който се прави политика", бе лаконичен проф. Маринов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп