Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Александър Маринов: Радев вече мисли за служебен кабинет

Политика

Проф. Александър Маринов: Радев вече мисли за служебен кабинет

Проф. Александър Маринов: Радев вече мисли за служебен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

„Не е редно „Продължаваме промяната“ да звънят на депутати и да искат подкрепа“, подчерта той

Радев вече мисли за служебен кабинет. Редовен кабинет може да бъде избран, но няма да се задържи дълго. Рано или късно ще има нови предсрочни избори. Това каза пред БНТ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента Радев.

„Смятам, че от „Продължаваме промяната“ не е редно да звънят на други депутати. Появиха се информации, че тези неща не са от вчера и от днес. Чувам, че тези депутати, които подкрепят парламента, ще им бъде предложено повече от едно министерско кресло. Така се създава една токсична атмосфера“, обясни Маринов.

По думите му охлаждането на отношенията между президента и правителството, е процес.

„Не само президентът, но и много хора възприеха, че ПП е нещо ново, което може да промени. За съжаление, резултат няма. Разминаванията дойдоха оттам, че правителството не постигна нищо за шест месеца от заявеното предварително. Президентът обяви, че към всяко правителство ще се отнася еднакво“, каза още той.

Професор Маринов коментира и експулсирането на 70-те руски дипломати.

„Това е било едно еднолично действие. За да се стигне до експулсиране, трябва да има становище на Министерството на външните работи, Съвета на сигурността, а след това да мине и през Министерски съвет. Чак тогава Външно може да го задейства. Явно е, че този алгоритъм не е спазен. Президентът наистина не е знаел за това решение. По цял свят се експулсират дипломати. Това не е проблем. Въпросът е това да бъде убедително и с доказателства", добави проф. Маринов.

Проф. Александър Маринов не спести критиките си към БСП.

„Много е лесно да се каже, че Кирил Петков е виновен за всичко. Очевидно за БСП проблемът с изгонените дипломати вече е решен. Възможно е тази стъпка да е имала за цел да успокои избирателите на БСП“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети