Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ ме подкрепиха без нито едно условие към мен

Политика

Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ ме подкрепиха без нито едно условие към мен

Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ ме подкрепиха без нито едно условие към мен - Tribune.bg
Снимка:

Той очаква извинение от Лозан Панов

„Аз съм издигнат от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ те не ми поставиха нито едно условие. Те не пожелаха нищо срещу подкрепата си.” Това заяви за НОВА проф. Анастас Герджиков.

„Мотивацията ми е свързана с това, че сме в много тежка политическа криза. Винаги сме все повече разединени. Аз нямам намерение всички да се прегърнем и различията да отпаднат, но е важно да се обединим около важните за обществото теми. Ако това беше направено нямаше да се стигне до толкова много избори за една година”, допълни той.

Проф. Анастас Герджиков заяви, че очаква извинение от Лозан Панов. „Аз нямам нищо общо с ДПС. Никога не съм бих техен член или симпатизант. Не познавам г-н Карадайъ и г-н Доган. Никога в живота си не съм срещал Пеевски. Това което Лозан Панов казва е много странно за мен. Смятам, че той е подведен и му предлагам да провери тази информация. Или да покаже доказателство или да се извини. Неговата основна позиция е да бъдем почтени”, заяви той.

Кандидатът за „Дондуков“ 2 заяви, че не познава Делян Пеевски. „Аз не мога да преценя доколко той е основната фигура в обществения живот. Очевидно не за първи път обществото се настройва срещу него, смятайки го за символ на олигархията и всичко лошо, което се случва в тази страна. Вероятно това е справедливо, но дали е такова наистина може да установи само съдът. Моето мнение е, че не трябва да се вторачваме в личности, защото тогава подменяме основния дебат. Такъв е и случаят със съдебната реформа.”, каза Герджиков.

Професорът отказа да прави коментар на изказвания на настоящия президент Румен Радев, но заяви, че е готов на дебат.

„Няма да коментирам добри или лоши са изказванията на Румен Радев. Има едно нещо, което не искам да правя като него – неговата остра реакция срещу определени партии и противопоставянето му срещу определен тип политика. Президентът не може да каже, че е срещу дадена личност и срещу цялата партия. Това не е работа на президента. Той може да обича един или друг, но трябва да работи с всички. Готов съм на пряк телевизионен сблъсък с всеки”, каза още Герджиков.

На въпрос дали е ваксиниран проф. Герджиков каза, че е един от първите ваксинирани в страната.

В коментар по темата за интеграцията на Северна Македония и позицията на страната ни той заяви, че „което и да е правителството или който и да е президентът, тя трябва да си остане последователна.“

„Последните години българската политика по отношение на Македония е последователна. Тя се свежда до два принципа - подкрепяме ги да влязат и Северна Македония да спазва договора.“, обясни той.

На въпрос как би коментирал ситуацията със заседналия кораб край Камен бряг той заяви, че не е експерт по темата, но сме показали, че не сме подготвени.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети