Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Ангелов към Радев: А как ще носим машините за гласуване в болниците?

Политика

Проф. Ангелов към Радев: А как ще носим машините за гласуване в болниците?

Проф. Ангелов към Радев: А как ще носим машините за гласуване в болниците? - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме, ще се изразя с думите на приятели юристи, един Изборен кодекс, заченат в грях. Когато това приключи имахме повече въпроси, отколкото отговори. Не ми е ясно – нямаме мажоритарен вот, имаме отменен настоящият вот. Задължително ще се гласува с машини. Имам много неща, които да кажа на президента, от здравна гледна точка. Как ще разнасяме машините в болниците, а в ковид отделенията, а мобилните секции по адресите? Как ще гласуват инвалидите?, попита здравнитя министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

„Това решение е странно – да ограничаваш правата, а не да ги даваш. Когато се въвежда такава мярка – къде в Европа го има. Ние с кого се сравняваме? Ако претендираме, че се стремим към ценностите на демократичната система, в колко демократични системи се гласува така“, продължи с въпросите към Радев той. И попита: „Целта е касиране на изборите?“

„От чисто здравна гледна точка това е много рисково и крие опасности. Тук е проблемът с дезинфекцията, с чакането, има хора, които не виждат…Нещата са сериозни. Аз не виждам разум и хора, които виждат какво правят“, допълни проф. Ангелов.

Той продължи по темата за предложението в законопроекта, внесен от Мая Манолова.

„Манолова внесе законопроект, с който постави началото на края на здравеопазването. Див популизъм, предизборен популизъм. Руската ваксина – популизъм, приеха незаконно решение, с което се нарушава българското законодателство и европейският регламент“, коментира той.

Проф. Ангелов обясни,ч е дори да се промени българският закон, то тази ваксина ще остане на Митницата, защото употребата ѝ няма как да се случи извън европейските правила.

„България постигна много. Благодарение на няколко неща – Божията помощ, лекарите, които вече са много добре подготвени, както и заради начина на управление на кризата от г-н Борисов. Защо от него? Много неща останаха скрити за вас. Всеки ден ние сме обсъждали мерките срещу COVID-19. Той успя да наложи консенсус, така че България да премине с най-леките мерки до най-добрите резултати. Договори и най-много ваксини“, подчерта проф. Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети