Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Ангелов: Лобирам за държавните болници, частни – само там, където трябва

Политика

Проф. Ангелов: Лобирам за държавните болници, частни – само там, където трябва

Проф. Ангелов: Лобирам за държавните болници, частни – само там, където трябва - Tribune.bg
Снимка:

Управлението на Стойчо Кацаров е причината за кризата с COVID-19 у нас

„Аз съм лобист. Лобирам за държавните болници и защитавам техния интерес“. Това заяви бившият министър на здравеопазването и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. Той защити тезата си относно разкриването на нова частна болница в столицата: „От трибуната на Народното събрание бившият здравен министър каза, че ще подпише заповедта за строеж и ще ви кажа кое не е наред – аз съм извадил от действащата Национална здравна карта в България, че потребностите за легла за активно лечение в София е 8151 легла.

През 2020 г. в София имаме 10 868, т.е. 2500 легла в повече, отколкото са изискванията, за да задоволим потребността на гражданите. Ако разкрием още една болница, ще станем 3 хиляди над здравната карта. Не съм против частните болници. Аз съм против разкриването на частни болници там, където няма нужда“, обясни той.

Според него целите за разкриване на нова частна болница в София са търговски, а не подобряване на условията за лечение.

Той отново подчерта, че ако тази частна болница се направи в Бургас, Силистра или Видин, там има нужда, но не и с пари от държавата.

Според Ангелов причината за кризата с COVID-19 и ниските нива на ваксинация у нас е бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

„Ако човекът, който беше най-отпред, не бе открит антиваксър и в първото си послание като министър не беше казал, че има съмнение в качеството на ваксините, можеше да се направи повече. Аз не видях управление на COVID кризата, аз видях тичане след събитията. Те приеха план през месец юли, който не спазваха, който не приложиха и в един момент казаха, че е препоръчителен“, допълни депутатът.

Проф. Ангелов заяви, че всички проверки са показали, че докато той е бил директор на Александровска болница, не са извършвани нарушения. Той посочи, че от май досега болницата е платила над четвърт милион лева за консултантски дейности, за които не е имало нужда. „Така ли се правят съкращения? Болницата, която съм управлявал, такива неща не са се случвали“, каза проф. Ангелов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати