Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Ангелов разкри схема на Кацаров: Когато се намалят легла в Александровска, ще се открие частна болница в „Казичене“

Политика

Проф. Ангелов разкри схема на Кацаров: Когато се намалят легла в Александровска, ще се открие частна болница в „Казичене“

Проф. Ангелов разкри схема на Кацаров: Когато се намалят легла в Александровска, ще се открие частна болница в Казичене - Tribune.bg
Снимка:

Кацаров има списък от президента кои хора трябва да се махнат, каза депутатът на ГЕРБ

„Добре скалъпена история“, така проф. Костадин Ангелов описа по бТВ информацията за влошеното финансово състояние на Александровска болница, докато лечебното заведение е било под негово ръководство.

По думите на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ той е наследил болницата с 30 млн. лв. задължения.

„Много лъжи се изговориха в публичното пространство. Това е добре скалъпена история от министър Стойчо Кацаров. Той си има списък от президента, по който работи, кои хора трябва да махне“, допълни Ангелов. Той обясни, че предстои да заведе съдебни искове, но не даде повече детайли. Според него прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство след одита на Министерството на здравеопазването за Александровска болница, защото няма злоупотреби.

„Парите са в болницата. През последните години са направени капиталови вложения за над 40 млн. лв. 20 млн. лв. собствени средства са инвестирани в рушащите се сгради на тази болница и още 12 млн. лв. в апаратура“.

Ангелов обясни, че от 2012 г. до 2020 г. има и нарастване на възнагражденията в лечебното заведение. От 800 на 1700 лв. са се повишили средните брутни работни заплати.

Относно трудовите правоотношения на съпругата на здравния министър Стойчо Кацаров с Александровска болница, Ангелов показа декларацията му от КПКОНПИ и каза: „Той ми се обади да увелича нейната заплата, отказах, след което ми каза, че ще имам проблеми с неговата пациентска организация. Това е личното отношение към мен“.

Той заяви, че е наследил 30 млн. лева финансова загуба.

„Това не е финансов резултат, а амортизационен разход. Няма риск болницата да бъде закрита.

През 2013 г. увеличихме капитала на болницата. Сега ние ще оздравяваме болницата, като съкращаваме леглата и съкращаваме лекари. Това е голямата схема“, каза проф. Ангелов.

„В София няма свободен капацитет от болнични легла. Когато се намалят леглата в Александровска болница, ще се освободи такъв за нова частна болница в София и има вече процедура за това. Става дума за болницата в „Казичене“. Кацаров е бил на частно парти със собственика на тази болница", разкри проф. Костадин Ангелов.

По темата с ваксинацията бившият здравен министър заяви, че тя е крах:

„Стойчо Кацаров лъже. Той излъга за жена си, излъга, че не е лежал в „Пирогов“, излъга и хората. По наше време се ваксинираха от 35 до 40 хиляди души на ден, а сега са 10 хиляди.  По наше време нямаше ваксини и трябваше Борисов да ходи във Виена, за да осигури ваксини и получихме на Пфайзер, а сега продаваме на Бангладеш. Нещата са несравними“ каза още проф. Ангелов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети