Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Ангелов за новия ваксинационен план: Ще има спад на ваксинациите

Политика

Проф. Ангелов за новия ваксинационен план: Ще има спад на ваксинациите

Проф. Ангелов за новия ваксинационен план: Ще има спад на ваксинациите - Tribune.bg
Снимка:

Бившият здравен министър призова наследника си да преосмисли заповедта си

Ще има спад на ваксинациите, предупреди пред БНТ проф. Костадин Ангелов. Той изрази тревогата си от новата заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, който нареди всички ваксинационни пунктове от понеделник до четвъртък да ваксинират хора над 60-годишна възраст и такива с тежки хронични заболявания.

Според проф. Ангелов данните за имунизациите са показали, че над половината желаещи са хора над 60-годишна възраст. Той уточни, че поставените дози на възрастните пациенти са над 500 000. Относно новата заповед на наследника си на поста проф. Ангелов коментира, че новият ваксинационен план ще разбие ваксинационния процес в страната.

„Имаме достатъчно дози за 55 000 ваксинации на ден. Чрез заповедта на д-р Стойчо Кацаров се спира масовата имунизация", категоричен бе бившият здравен министър. По думите му България се отдалечава от масовия имунитет.

„Резултатът от заповедта ще го видим още днес – предстои спад на броя на ваксинираните", смята проф. Ангелов. Той отрече топлото време да е помогнало за спада на новозаразените.

„Ами в Индия? Там е 35 градуса, тогава защо умират толкова хора? Защо се отхвърля нашата работа", изненадан е бившият здравен министър. Проф. Ангелов не се притеснява от проверка в здравното министерство.

„Пари в системата има – за изплащането на 1000 лв. на медиците на първа линия и ваксинацията", увери доскорошният здравен министър. Относно напускането на поста в министерството той бе лаконичен, че за него е важно да е полезен.

„Винаги ще бъда лекар", коментира проф. Ангелов в заключение. Той призова новият здравен министър да преосмисли заповедта си и новите правила за ваксинация.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети