Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Антоанета Христова: Фокусът около Барселона е изкуствен

Политика

Проф. Антоанета Христова: Фокусът около Барселона е изкуствен

Проф. Антоанета Христова: Фокусът около Барселона е изкуствен - Tribune.bg
Снимка:

Правителството има нужда от кризисен пиар, смята политическият психолог

Фокусът, който управляващите поставят около испанското разследване за „Барселонагейт“ и информацията, че снимки на Бойко Борисов присъстват в доклад, предаден на МВР,  е изкуствен, коментира пред БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„Очевидно е, че в края на тази седмица са обявени протести, очевидно е, че правителството има нужда от кризисен пиар. Това е кьорфишек“, изтъкна Христова. Тя подчерта, че в момента управляващите имат очевидни проблеми с повишаването на цените.

Професорът напомня, че българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е в контакт с испанските власти по скандала „Барселонагейт“.  „От вчера и оня ден има едни движения в публичното пространство, които са интересни от гледна точка на анализ“, отбеляза политическият психолог.

От своя страна политологът проф. Мария Пиргова, която също бе в студиото посочи, че „Барселонагейт“ е символ на безсилието на Европа, тъй като става дума за явно пране на пари, а институциите се оказват безсилни. Тя смята, че е важно да се пристъпи към промени в закона за съдебната система.

„Силата на институциите е в прокуратурата, в МВР, в Министерския съвет и Народното събрание. Ако няма мотивация от вътре, ще сме свидетели на това, което се случва сега – битки за надмощие, за преразпределение и някакви хора, които наблюдават от страни и се чудят как да си платят сметките“, констатира пък политологът Георги Киряков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети