Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Антоанета Христова: Хората се отвратиха от нивото на комуникация в политиката

Политика

Проф. Антоанета Христова: Хората се отвратиха от нивото на комуникация в политиката

Снимка:

Радев е притиснат, COVID-19 хвърли лека сянка върху него, докато прожекторите бяха насочени към Борисов, посочи политическият психолог

Повечето хора се отвратиха от нивото на комуникация в политиката, а ефектът, който се постигна през изминалата седмица е, че никой не печели от това, което става. Така политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира пред БТВ компроматите срещу премиера Бойко Борисов, които излязоха през последните дни.

По думите ѝ това ще доведе до много слаба избирателна активност на следващите избори. Тя коментира, че излезналите в публичното пространство колажи и записи са направени „нескопосано“.

„Първото нещо, което ми хрумна е, че нямат добра професионална подготовка, но това обяснение е прекалено елементарно. Когато новите политически играчи влизат в политиката, през средата на миналия век – те са имали нещо много важно. Те са стигали до своите избиратели, като са влизали в 1000 къщи, комуникирали са с 3000 души, разбирали са къде е проблемът и са им предлагали своята визия, а хората са ги припознавали. Във времето на новите технологии, всичко това стана опосредствено“, коментира проф. Христова.

Политическият психолог опроверга думите на премиера, че няма лоша реклама. Тя заяви, че се насочва вниманието на хората в посока, при която образът девалвира. „Досега не сме виждали премиерът в ситуация, при която е уязвен. Когато човек бъде поставен в такава ситуация – това е лоша реклама“, допълни тя.

Проф. Христова коментира, че в основата на конфликта между президента Румен Радев и министър-председателя стои сблъсък на личности, който ще избие преди избори. „В момента Радев е притиснат. COVID-19 го постави в позиция на изчакване и хвърли лека сянка върху него, докато прожекторите бяха насочени към Борисов. Това не отговаря на неговите интереси и амбиции“, уточни експертът.

Тя беше категорична, че до оставка на правителството няма да се стигне.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още