Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Антоанета Христова: Президентът не намира баланса между желанията си и Конституцията

Политика

Проф. Антоанета Христова: Президентът не намира баланса между желанията си и Конституцията

Проф. Антоанета Христова: Президентът не намира баланса между желанията си и Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Европредседателството ни даде самочувствието на фактор на международната сцена

Президентът на България е човек без политически опит, който не намира баланса между желанията си и Конституцията. Това коментира пред bTV политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„Проблемът е, че стана президент един човек без политически опит, който има своята представа за политическо поведение извън контекста на конституционно определеното. Можем да спечелим от това, но той трябва да умее да поддържа баланса между собственото си желание за опозиционно поведение и конституционната му роля на президент”, подчерта Христова.

По думите ѝ в нормална държава не може да липсва диалог с управляващите и прекалено острото „влизане” на Радев привлича внимание, но и създава разделение.

"Борисов е по-опитен от Радев“, заяви тя. Христова е на мнение, че противопоставянето на президента с премиера ще продължи.

По отношение на изминалата година, проф. Христова коментира, че европредседателството ни е дало самочувствието на фактор на международната сцена – макар да не е било напълно успешно, все пак то е довело до раздвижването на редица процеси.

„Лидерът на този процес беше министър-председателят. Той успя да се позиционира в международен план, това беше негова цел на профилиране, на присъствие тази година като политик”, посочи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп