Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Балтов обвини Лена Бориславова, че лъже за заплатата на сестра си

Политика

Проф. Балтов обвини Лена Бориславова, че лъже за заплатата на сестра си

Проф. Балтов обвини Лена Бориславова, че лъже за заплатата на сестра си - Tribune.bg
Снимка:

Лена Бориславова обвини ГЕРБ, че сестра ѝ Маргарита е заминала за чужбина по време тяхното управление.

„Сестра ми е млад лекар, който напусна страната по време на вашето управление. Заплатата ѝ беше 900 лв., караше 12-часови смени, което е унизително малко за млад лекар. Предложихме покачване на доходите. Сега заплатите на младите лекари са 2000 лв. Аз съм тук заради това. Онези 800 хиляди човека, които изгонихте от страната да могат да се върнат“, заяви Бориславова в предизборен дебат по БТВ. 

Според профила ѝ в Linkedin д-р Маргарита Бориславова работи в „Пирогов“ в продължение на 1 година и 6 месеца – между юни 2020 и ноември 2021. На практика тя напуска България по време на втория кабинет на Стефан Янев, в който Кирил Петков и Асен Василев не участваха, за да започнат своя политически проект. В момента тя работи в анестезиологията на болница „Симон Вейл“ в Обон, в северните предградия на Париж.

Освен времевото разминаване кога малката сестра на Лена Бориславова решава да търси щастието си в чужбина, според проф. Асен Балтов, бивш директор на „Пирогов“ между 2017 и 2021 г., бившата началничка на кабинета на Кирил Петков е излъгала и за заплатата на сестра си.

„Лена Бориславова излъга изключително грозно на днешния дебат! Опита и за емоционално изказване относно възнаграждението на нейната сестра по време на работа в „Пирогов“, не отговаря на истината! Твърдя го като директор на болницата в този период!“, написа проф. Балтов във Фейсбук.

По време на дебата Бориславова заяви още, че сестра ѝ не се е върнала на власт, когато те са били на власт.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети