Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Близнашки: Не импийчмънт, но ако Радев е човек на честта, ще подаде оставка

Политика

Проф. Близнашки: Не импийчмънт, но ако Радев е човек на честта, ще подаде оставка

Проф. Близнашки: Не импийчмънт, но ако Радев е човек на честта, ще подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Президентът трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си, смята той

„Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд“. Това коментира пред Bulgaria on Air бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

„Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация“, разтълкува конституционалистът.

„Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният“, допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по „фриволен начин“ тълкува, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

„Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора“, посочи Близнашки.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

„Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш“, допълни още бившият служебен премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Мафиотската.подлога Какъв си ти, че.ще съдиш нашия Президент? Психопат и мижитурка, правилно са те изключили от БСП. Много си зависим от мафията, надяваш се да те издигнат за този пост, но никой няма да гласува за тебе, нарцис долен. И спри да ходиш по студията. Ти като преподавател не си ли нарушавал.кодекса на труда, от град е град, и от университет в университет , както всички.политици-преподаватели.А и интригант.
29.01.2020 11:18 / Отговор
Тодорова Президент е на всички.българи, одобрението преди седмица е 60 процента. А Близнашки се изказва не професионално, изплю се на конституционните си.принципи. Много е зависим от мафиота.
29.01.2020 13:17 / Отговор
Митко До Христиана Тодорова!
Научи се да пишеш без грешки , после си готви лучените яхнии!
29.01.2020 15:57 / Отговор
Пейчо Панайотов Рибата морише от главата и се осра сега толкова и ще мирише чак до президенските озбори.
29.01.2020 18:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети