Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Близнашки: Радев е уязвим като охлюв, нарушава Конституцията всеки час

Политика

Проф. Близнашки: Радев е уязвим като охлюв, нарушава Конституцията всеки час

Проф. Близнашки: Радев е уязвим като охлюв, нарушава Конституцията всеки час - Tribune.bg
Снимка:

„Провалът на този парламент беше предизвестен. Така или иначе още съществува тази вълна, която вкара в политиката т.н. „протестни партии". Те не са подготвени да управляват, те са програмирани да изпълнят определени задачи, свързани с разбиването на националната държавност. И всичко се свежда до т.н. „съдебна реформа“ - премахване на спецправосъдието, отстраняването на главния прокурор“. Това коментира пред Bulgaria ON AIR конституционалистът проф. Георги Близнашки.

Според него времето „няма да стигне на тези партии да изпълнят поръчката, макар че Румен Радев прави всичко възможно, за да се реализира този сценарий“.

Той нарушава Конституцията всеки час, всеки ден. Незабавно трябваше да разпусне НС - Конституцията е ясна“, подчерта експертът.

„Държавата щеше да преживее и без актуализация на бюджета. Тези приказки, че гражданите ще пострадат, пенсионерите ще пострадат... Нищо подобно. Катастрофата идва по друга линия. Катастрофата е свързана с това, че е изпуснат контролът на цената на тока и водата. Хората тепърва ще го усетят по джобовете си и тогава всички ще изскочат на улицата. Миналата година беше фалшив протест. Тепърва предстоят истинските протести, защото ще се засегнат материалните интереси на огромна част от българското население“, предупреди бившият служебен премиер.

Той вижда и намеса на чужди сили в случилото се.

„Неслучайно Румен Радев на Шипка говореше да преодолеем страха. Той се страхува. Всички се страхуват от това, което правят, защото последиците ще бъдат много тежки за самите тях. Ако нещата се обърнат, Румен Радев ще носи наказателна отговорност за държавна измяна“, убеден е Близнашки.

Румен Радев стои зад политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, категоричен е анализаторът.

„Нямало да подведе левите хора! Шегаджия! Тук нещата опират до една линия на поведение за предизвикване на сътресения от миналата година. Това, че правителството на Борисов завърши мандата си създаде огромни проблеми за олигархията и те не могат да ги решат. Ако Ви направи впечатление, на няколко пъти „Демократична България“ обявиха, че няма да допуснат разширяване на правомощията на президента. И ето им проект - Кирил Петков! Това е смисъла – „Щом като много знаете и не сте готови да вървите докрая с мен, аз ще се погрижа вашият електорат да се пренасочи в друга посока“, коментира Близнашки.

Той е категоричен, че Радев разбива партиите, включително и БСП.  

На въпрос какъв човек може да „бутне“ Радев за втория мандат, проф. Близнашки каза, че „Радев е уязвим като охлюв“.

„БСП започват да се усещат, че този човек ги води за носа. Колкото и тези старци там по села и паланки да следват сляпо своето ръководство, започват да разбират, че нещо не е наред. Кирил Петков не е техният човек, този носител на това ултралиберално начало, който назначава, уволнява и решава проблемите в полза на определени олигархични кръгове... Хората разбират, че нещо не е наред и това прави Румен Радев изключително уязвим“, смята Близнашки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети