Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Близнашки: Радев се държи като паднал от небето, връща ни в 30-те години

Политика

Проф. Близнашки: Радев се държи като паднал от небето, връща ни в 30-те години

Проф. Близнашки: Радев се държи като паднал от небето, връща ни в 30-те години - Tribune.bg
Снимка:

„Ще наблюдаваме странни начинания. Никой не може да каже отсега дали ще има странни коалиции. Както и да се групират и прегрупират за изборите формациите, хората ще си гласуват традиционно. Може да излъжеш хората за известно време, но не може това да се прави през цялото време. Румен Радев се държи като паднал от небето, връща ни в 30-те години. Беше наивно - някои хора да вярват, че с протест можеш да унищожиш демокрацията в България.“ Това заяви за Bulgaria ON AIR експертът по конституционно право проф. Георги Близнашки.

Според него сме една от страните с най-силни авторитарни нагласи, общественото мнение се обработва дълго време. "На европейския континент президентски републики няма. Вместо да се питаме кои са слабите места на нашата демокрация, ние ще водим друг дебат", посочи още той.

„Не може да има специален прокурор, който да следи работата на главния прокурор. Тук очевидно има други съображения“, каза още Близнашки. И допълни: "Това са маневри с оглед бъдещите коалиции в следващия парламент. Бойко Борисов иска да демонстрира, че е готов на всичко. Това е погрешен начин на поведение. Позициите на България са отслабени след тези протести, не съм изненадан от това поведение. В България няма държавници - да говорят солидно".

По думите му по тези въпроси трябва да има здрав разум и да се мисли какви задачи има за решаване. "От средите на Инспектората на ВСС трябва да се търсят фигури, ако възникне ситуация, при която има нужда да се търси отговорност на главния прокурор. Това обаче е малко вероятно", допълни той.
Според него сме изживели една много тежка в политически план година, а следващата няма да е по-добра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Тартаковер Най-малкото, което може да се очаква от тази застаряваща политическа блудница, е обективен политически анализ. То затова още като служебен премиер на Плевнелиев беше наречен Близашки.
Освен това за какви 30-те години бълнува? Онези от миналия век, когато е правителството на Ляпчев ли? Или от по-миналия, когато сме били под властта на султана?
Кръвното ли е вдигнал, коронавируса ли го е хванал, просто оглупява ли си..? Кой да ти каже..?
24.12.2020 17:02 / Отговор
Татарликоверче, прокиснал простовако прост! Простите простоваци просто нямате почивен ден в простотията си, простако Тараторски!
Импийчмънт да Мунчо Фатмака!
24.12.2020 19:04
кесо Проф. Близнашки донякъде е прав, че Румбата "пада от небето", където известно време си е вадил хляба да обикаля над облаците и да ни пази от "мръсните империалисти" дето 45 години все ни "нападаха" щот ни "завиждали" на комунистическото "благоденствие". Но за съжаление той всъщност е "паднал от звездите" и по-точно от една зловеща червена звезда - тази на Кремъл, което е големият проблем на България. А за Борисов е напълно прав, той като златната рибка от приказката изпълнява всички прищевки на червената сган и често саботира с тези си действия собственото си управление и партия. Отсъствието на твърда воля и характер и неугасналата му любов към бившата му партия често водят до политически действия и решения които зачеркват трудно постигнати успехи, които той и партията му постигнаха въпреки непрекъснатите саботажи и провокации на червената сган, която той така и не може да разлюби.
24.12.2020 20:54 / Отговор
Пацо Ами той, Радев, наистина падна от небето, приземен от Нинова, но на абсолютно неудачно място... Баси и неудачника кух...
24.12.2020 21:00 / Отговор
Тартаковер Няма да коментирам онази зелена еуглена, която редовно изсипва екскрементите си под мои коментари. Да си живее живота, докато се удави в тях, това е неминуемо. Но бих попитал следващите двама, дали си дават сметка какъв е този, който коментира президента на България?
Дали не е хард-комунист, после хард-социалист, член на висши съвети в тази партия, при това до преди няколко години? Думите на такава политическа курва одобряват и вземат за знаме?
Вярно вече е взел-дал, старостта рядко прощава, малко са онези които помъдряват с годините, но това едва ли го оправдава? Първият ми коментар беше най-мек и приемлив за такива хора. Заради Бъдни вечер се въздържах от онова, което наистина мисля.
24.12.2020 21:17 / Отговор
ИГНОРИРАЙ Обявявам пълен бойкот на коментарите на онаниращия шахматист!Присъединете се и не го коментирайте!
24.12.2020 23:19 / Отговор
Да, и аз отдавна пледирам за същото... Няма смисъл да се подхранва егото и самолюбието на този дървен червен философ
25.12.2020 10:44
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети