Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Близнашки: Васил Божков винаги е имал огромно влияние в политическия живот

Политика

Проф. Близнашки: Васил Божков винаги е имал огромно влияние в политическия живот

Проф. Близнашки: Васил Божков винаги е имал огромно влияние в политическия живот - Tribune.bg
Снимка:

Юристът определи Делян Пеевски за наследник на Илия Павлов

Васил Божков винаги е имал огромно влияние в политическия живот, коментира пред БНТ бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

„Голямата изненада за управляващата върхушка е името на Васил Божков, което създаде много проблеми, защото управляващите и президентът Радев не успяха своевременно да се разграничат от него", посочи проф. Георги Близнашки. Според него е важно как да се възползваме от решението по закона „Магнитски“, за да се въведе ред в държавата.

„Сега ще трябва да се пренастроят и журналистите, и политическата върхушка, ще трябва да се разграничават от Васил Божков. От Пеевски се разграничиха доста по-рано", отбеляза юристът. Юристът подчерта, че с тези санкции САЩ преследва свои геополитически цели, а България далеч не е толкова важна. „На тях им трябва държава, която да изпълнява указанията, които идват по веригата от задграничните фактори", поясни Близнашки.

По думите му олигарсите с „черен печат“ от САЩ

са смятали, че като започнат война срещу собствената си държава и я злепоставят зад граница, вече са се позиционирали на страната на доброто и никой няма да се занимава с тях.

„Допуснаха груба грешка и ще платят висока цена", очаква бившият служебен премиер. Той уточни, че замисълът от началото на прехода е бил тези олигарси да формират един икономически гръбнак, който да гарантира икономически суверенитет, но след убийството на Андрей Луканов тези хора са се оказали извън контрол.

„Решиха, че това, което им е предоставено, е за лично ползване, не разбраха, че трябва да връщат на държавата. Те смятаха, че като парализират работата на прокуратурата, ще бъдат оставени на спокойствие, те ще дирижират политическия живот“, изтъкна юристът. Той определи Делян Пеевски за наследник на Илия Павлов, а Васил Божков бил фигура от началото на прехода.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати