Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. д-р Кантарджиев: Трябва да има целенасочени мерки за недопускане на „вносни“ COVID варианти

Политика

Проф. д-р Кантарджиев: Трябва да има целенасочени мерки за недопускане на „вносни“ COVID варианти

Проф. д-р Кантарджиев: Трябва да има целенасочени мерки за недопускане на вносни COVID варианти - Tribune.bg
Снимка:

Проф. д-р Костадин Ангелов: Сегашният екип на Министерството на здравеопазването забави темповете на ваксинацията

Сегашният екип на Министерството на здравеопазването забави темповете на ваксинацията. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов, който заедно с пенсионирания от служебното правителство професор Тодор Кантарджиев посети градовете Дебелец, Елена и село Вонеща вода.

Ангелов даде пример със спирането на зелените коридори и повторното им пускане 24 часа по-късно с обяснението, че дават предимство на възрастните хора. „Броят на ваксинираните граждани от тази група обаче не се е променил. Подобни залитания, включително и мотивационният клип, разпространен от Министерството на здравеопазването, в който самият настоящ министър изразява съмнения към ваксините, доведе до спадане на темпа на ваксинацията“, каза още водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Обстановката в България може да се опише с три думи-завист, омраза, реваншизъм. Това заяви проф. д-р Тодор Кантарджиев като поясни, че не е ангажиран с политика, но коментира намеренията на служебното правителство за демонополизация на НЗОК.

„Обясненията, че с демонополизацията на Здравната каса ще се подобри финансовото състояние на здравните заведения, а българите ще могат по-добре да управляват парите си за здравеопазване, са само сладки приказки“, заяви проф. Кантарджиев, който в момента е консултант на Столична община по ваксинационния процес.

По думите на проф. Кантарджиев мерките, които трябва да бъдат взети, е важно да са целенасочени.

„Това не са затварянето и носенето на маски, а мерки за недопускане на „вносните варианти” на вируса", подчерта той.

Христо Терзийски: В последните години постигнахме значителни резултати в противодействието на престъпносттаХристо Терзийски: В последните години постигнахме значителни резултати в противодействието на престъпността

Противодействието на престъпността е процес, който изисква постоянни усилия и добра координация между институциите. В последните няколко години постигнахме значителни резултати по отношение намаляването на броя на много от престъпленията и повишаването на разкриваемостта. Това заяви ексминистърът на вътрешните работи и водач на ГЕРБ – СДС в Кюстендил Христо Терзийски по време на предизборни срещи в Кочериново и Рила. Това бе отчетено като факт и от жителите на двете населени места.

„Успяхме на практика да се справим и с групите на т. нар. „ало, измамници“, които десетилетия наред тероризираха възрастните и беззащитни хора и ги лишаваха от спестяванията им. Затова сега с тревога наблюдаваме, че в месеците след последните парламентарни избори хаосът и липсата на последователна политика в борбата с престъпността започва да влошава средата за сигурност за българските граждани. Не може да се управлява само с уволнения – необходими са умения, компетентност и политическа воля, за да се бориш успешно с престъпността“, коментира Христо Терзийски, който бе един от най-успешните министри в кабинета Борисов 3.

 

Митов в Разград: Старата номенклатура си иска властта, ГЕРБ сме пазители на демокрациятаМитов в Разград: Старата номенклатура си иска властта, ГЕРБ сме пазители на демокрацията

Старата номенклатура си иска властта. Много ги бихме и сега са изгладнели, озверели и озъбени. Но ние ще ставаме все повече, защото с всяко свое действие те предизвикват страх. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на предизборно събитие на партията в Разград. По думите му ГЕРБ може да остане в опозиция и да бъде пазител на демокрацията в България.

„Има реваншизъм в служебния кабинет и това е ясно. На комунистите им взехме това, че повече от 13 години непрекъснато ги бием на избори и те това не могат да ни го простят. Те непрекъснато се явяват под различни форми и под различно прикритие на избори, но този номер няма да мине, защото българите не са дебили“, категоричен бе Даниел Митов. Според него, Иво Христов, БСП и „Демократична България“ не харесват българския народ и затова се опитват винаги да го вкарват в идеологически калъпи, които да им подхождат.

Областният координатор на ГЕРБ в Добрич и водач на листата там Деница Сачева заяви, че има много омраза в обществото и за съжаление за първи път имаме и президент, който насажда омраза.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети