Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Даниел Вълчев: Липсва истински дебат в президентската надпревара

Политика

Проф. Даниел Вълчев: Липсва истински дебат в президентската надпревара

Снимка:

„Доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията. Хората основателно имат притеснения дали това, което представлява ситуацията от здравна гледна точка, е това, което се казва. Управлението, което и да е то, трябва да каже ясно на хората защо трябва да се ваксинират. Хаотичното говорене създава само проблеми". Това коментира пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ, бивш вицепремиер и министър на образованието. Според него липсва прогнозиране на действията за справяне с пандемията.

„Липсва и йерархия на социалните дейности, които могат да бъдат засегнати от мерките. В момента няма разлика в начина, по който ходиш на казино или на дискотека, и начина, по който ходиш в университета. Едно правителство трябва да направи такава йерархия - първо затваряш това, което няма голямо социално значение. Училищата и градският транспорт се затварят последни".  

Той допълни, че политизирането на темата прави изключително лошо впечатление. Според него политиката е взела превес над здравните аргументи. „Неяснотата в кризата води до радикални настроения. Това е криза, която ще преживеем".

Той изрази мнение по темата за предстоящите избори. По думите му няма ясни визии за бъдещето на България, а в президентската надпревара липсва истински дебат.  


Топ новини

виж още

Актуална тема