Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Даниел Вълчев: Панаира в НС ще стане драматичен

Политика

Проф. Даниел Вълчев: Панаира в НС ще стане драматичен

Проф. Даниел Вълчев: Панаира в НС ще стане драматичен - Tribune.bg
Снимка:

„Протиконстутиционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия или да си удължава мандата в друго свое качество. Иначе е нормално да излязат във ваканция, защото панаира в НС ще стане драматичен, колкото повече приближават изборите. Това нещо, според мен, е една традиция - да не работи парламента месец и повече преди избори", заяви пред Нова тв. проф. Даниел Вълчев.  

„Промените в законите са противоконституционни. Служебните правителство през последните няколко години създадоха впечатлението, че президента е някакъв център на власт. Ако има някакъв укор към него е, че той състави няколко правителства от хора, които не са способни да управляват държавата“, допълни той.  

Няколко години проф. Даниел Вълчев организира наградите „Златен пирон“ за най-лоши примери в законодателството. Дали политиците заслужават такъв приз след промените в Конституцията?

„Сега се събраха доста поводи да направим ново такова издание, вероятно през есента ще го организираме. За да ме разберете ще дам пример - в една от категориите беше спечелила дефиниция, от един от законите - "леглата на реките, това са земите по смисъла на Закона за водите". Искам да кажа, че когато човек трудно борави с юридическата материя и има проблеми с общуването на български език, ефектът е в законодателството“, заяви проф. Даниел Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети