Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Габровски: Заложихме на кабинет, който даваше надежда да тръгнем по нов път

Политика

Проф. Габровски: Заложихме на кабинет, който даваше надежда да тръгнем по нов път

Проф. Габровски: Заложихме на кабинет, който даваше надежда да тръгнем по нов път - Tribune.bg
БГНЕС

Не съжалявам и за миг, че положих усилия, посочи той

„Ще започна с един афоризъм, за съжаление не знам кой е авторът – на ринга излязоха доброто и злото, хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление днес се случи точно това. Имахме, за мен, уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше една гражданска инициатива, една гражданска смелост, която всички ние проявихме. Всички ние като хора и като професионалисти заложихме имената си в съставяне на един кабинет, който даваше надежда да тръгнем по един друг, по един нов път. Уви, партийните интереси са доста силни, партийните страсти доста горещи и затова имаме този резултат“. Това заяви проф. Николай Габровски на брифинг в парламента, веднага след като Народното събрание не го подкрепи за премиер.

„Въпреки всичко аз съм удовлетворен от това, което се случи и за миг не съжалявам, че положих тези усилия, и за миг не съжалявам, че се срещнах с тези хора, които са зад мен, които ми се довериха. Използвам случая да им благодаря, че го направиха. Иска ми се да вярвам, че са го направили, виждайки, че по този път, по който вървим досега, повече не може и че не можем да стоим отстрани и само като коментатори да даваме оценки, а за да продължим напред, трябва да бъдем по-активни“, подчерта проф. Габровски.

Той благодари още на кандидат министрите в проектокабинета си за доверието и за професионализма.

„Те наистина ми дадоха голямото самочувствие, че ние можем да променим нещо“, посочи той.

„Продължаваме напред. Да се надяваме, че България ще има късмет, да се надяваме, че по някакъв начин тази тежка политическа криза ще бъде преодоляна, да се надяваме, че ще имаме силите и следващата година да не остане в историята като една тъжна и загубена година“, каза още проф. Габровски.

„По природа съм оптимист иначе не бих се хванал с такава задача. По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Ако се развие най-вероятният сценарий, който е песимистичен, ще прекараме една година от избори в избори. Относно третия мандат – ние дадохме всичко от себе си в първия и той трябваше да се реализира. Всякакви комбинации и задкулисни договорки са нещо, с което не искаме нашите имена да се асоциират. Не всички чудеса стават по Коледа. Нека имаме здрава и хубава година въпреки всичко“, пожела проф. Николай Габровски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати