Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Георги Близнашки: Президентът да се избира от Народното събрание

Политика

Проф. Георги Близнашки: Президентът да се избира от Народното събрание

Проф. Георги Близнашки: Президентът да се избира от Народното събрание - Tribune.bg
Снимка:

Има протест на градската десница, БСП е опитала "да се закачи за опашката"

Стратегически ход на премиера, добре премислен и добре аргументиран. Така проф. Георги Близнашки, експерт по конституционно право, коментира пред БНТ обявеното от премиера Борисов желание за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Създаде се обстановка в обществото, в която стана ясно, че има претенции към Конституцията. Обръщането към Велико Народно събрание е начин да се излезе от институционалната криза, каза още проф. Близнашки.

Тази Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа, но нещата се натрупват. В края на миналата година, за моя огромна изненада, дори Румен Радев започна да говори, че Конституцията била писана набързо. Ама как може да знае той как е писана Конституцията, когато той е чужд човек, той няма нищо общо с политиката, с установяването на демокрацията в България, попита той.

Според Близнашки правомощията на президента не трябва да бъдат разширявани, а по-скоро той да се избира от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители.

По думите му в момента има протест на градската десница, за който БСП е опитала "да се закачи за опашката".

Близнашки каза, че не трябва да има блокади, с които да се ограничават правата на гражданите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (18)

ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА=ЧЕРВЕНАТА НОМЕНКЛАТУРА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА:
1.ВИНАГИ РАБОТЯТ ЗАЕДНО В ИНТЕРЕС НА АЗИАТСКА РУСИЯ, А НЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
2.ИСКАТ ДА ДОКАРАТ НА ВЛАСТ БСП/БКП, НАЧЕЛО С ДОКАЗАНИЯ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ-РУМЕН РАДЕВ
17.08.2020 12:42 / Отговор
Що за демократи та само ГЕРБ ли ще управляват, тогава да запишеш чл. 1 от старата конституцията, само една партия, никакъв плурализъм, нито пък демокрация и един вожд Борисов. Хай сектир, Левски и Ботев не са се борили, да ни управляват такива мошеници и крадци.
17.08.2020 17:44
Аеро тюфлек "Комунизъмът е неизбежен!" - помисли си Муньо и тази мисъл не спираше да щъка из главата му, но за жалост - нямаше в какво друго да се блъсне. Импийчмънт на Льотчика!
18.08.2020 02:04
кесо Покрай всички дивотии които Румбата сътвори в тия 3,5 години има и една хубава страна за която той заслужава поздравления, направи "чудесно показно" колко ненужна и дори вредна е тази институция! Бравос, Румба!
17.08.2020 13:24 / Отговор
веуико е Ааа-ха-ха-ха-ха! Верно си е така! Евалла!
18.08.2020 02:11
Антон Ако е като сегашния президент Радев, който размахва юмрук като партизанин, хайде няма нужда! Излагаме се пред целия свят с подобни "президенти"!
17.08.2020 15:16 / Отговор
Президентът не ни излага, излага ни главният дерибей мафиот на България, качен на власт от генералите на ДС, ДПС и царьо честити, само и само да няма двуполюсен модел, тъкмо през 1997 тръгнахме по демократичен път, и Доган докара алчния Симеон, който добре ни оправи.
17.08.2020 15:25
А бе простак Юмрукът е символ за отстояване на човешки права , мир и солидарност.
17.08.2020 17:47
ЮМРУКЪТ-Е СИМВОЛ НА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИТЕ И НА ЛЮБОВ КЪМ ЧЕЧЕНЦИ, ДАГЕСТАНЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЧЕРКЕЗИ, ГРАЖДАНИ НА ЛЮБИМАТА НА РУМЕН РАДЕВ АЗИАТСКА РУСИЯ АНАДЪМО?
17.08.2020 19:40
Гоше, ти ли написа Конституцията, та най- после да ти се отвори парашута, и да кацнеш на президентския пост, чрез Парламента. Ама много си затънал в дълбоката олигархия и мафия. Време ти е да си изядеш дипломата, и да бегаш далече. Сам се опозори .
17.08.2020 15:29 / Отговор
Близнашки ти като ходеше с Калин Янакиев на протестите, окупира СУ, чии права нарушаваше и спазвахте ли тогава Конституцията. Значи за вас може, за случайните не.
17.08.2020 17:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети