Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Георги Фотев: Евентуален политически проект на Румен Радев би се провалил

Политика

Проф. Георги Фотев: Евентуален политически проект на Румен Радев би се провалил

Проф. Георги Фотев: Евентуален политически проект на Румен Радев би се провалил - Tribune.bg

Той измисли думите на демокрацията - “Времето е наше“. Но живеем ли в политическо безвремие днес? Пред Нова ТВ говори социологът и бивш министър на образованието професор Георги Фотев.

По думите му управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е било коалиционно. "Партията на Борисов и ДПС нямат големи идеологически различия. Защо да няма коалиция? От игри и прикриване се е получила тежка политическа криза, така че трябва да се говори открито и правдиво. "Величие" е абсолютно арогантен нихилизъм. Успехът им се дължи на рушенето на неукрепналата демократична и политическа култура. Имаше принос и отблъскващата предизборната кампания", коментира той.

Според него един евентуален политически проект на Румен Радев би се провалил - защото няма значима фигура, която да не гледа към Европа.

"Избирателната активност е катастрофално ниска. Политическата криза, която тече, е много притеснителна. Тя се усложнява от това, че не е съпроводена с икономическа. Има и друга криза - на ценностите, в сърцевината на политическата е. Има няколко ключови неща, върху които трябва да се акцентира. Как така ГЕРБ-СДС ще канят всички, ако някои партии искат излизане от ЕС и НАТО? При избора на регулатори катастрофира "сглобката". Трябва да бъде ясно - в новия кабинет ще има ли ангажимент за независими регулатори?", посочи Фотев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати