Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: Държавата е в състояние на свободно падане. Има ли въобще пилот в самолета?

Политика

Проф. Герджиков: Държавата е в състояние на свободно падане. Има ли въобще пилот в самолета?

Проф. Герджиков: Държавата е в състояние на свободно падане. Има ли въобще пилот в самолета? - Tribune.bg
Снимка:

„През първата седмица след обявяването на кандидатурата ни посочих някои от достиженията на предишните управляващи. Посочих и много от грешките им. Всяко управление има грешки. Разликата между сегашно и редовно правителство е, че е служебно правителство и че няма действащ парламент. Че няма контрол, заяви пред Нова ТВ  кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС

„Тайната на вота не е измислена случайно. Хората имат право на това да имат собствените си предпочитания”, подчерта той.

„Когато аз гласувах на предходните избори, за мен беше важно човекът, който избрах – да е наистина обединител и да вярва в това да даде на хората да проявят своята духовност и професионализъм”, посочи от своя страна полковник Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент.

По думите на професор Герджиков президентските избори са мажоритарни. „Избираме личности, избираме хора, които според нас имат необходимите качества, които предлагат необходимата визия за развитие на България. Няма партия в момента, която да има 50 процента подкрепа. Няма и коалиция с необходимото доверие – иначе щяхме да имаме редовно правителство”, посочи той и допълни: „Очевидно е, че който и да бъде избран за президент, той ще има подкрепата на мнозинството на българските граждани, а не от отделна партия”.

По отношение на нападките към политическата партия, която ги е подкрепила, професор Герджиков беше категоричен: „До този момент не сме видели доказателства за нищо и няма как да знаем кое от казаното от г-н Рашков е вярно. Аз не съм съд. Не е наша работа да преценяваме силата на доказателствата особено преди въобще да са представени”.

Според него няма никакво съмнение кой се е справил по-добре с управлението на пандемията. „През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане. Човек започва да се пита – Има ли въобще пилот в самолета?”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати