Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: ГЕРБ-СДС заявиха, че са готови на всякакви коалиции, остава ПП-ДБ да поемат подадената ръка

Политика

Проф. Герджиков: ГЕРБ-СДС заявиха, че са готови на всякакви коалиции, остава ПП-ДБ да поемат подадената ръка

Проф. Герджиков: ГЕРБ-СДС заявиха, че са готови на всякакви коалиции, остава ПП-ДБ да поемат подадената ръка - Tribune.bg
Снимка:

Партиите са длъжни да се разберат. Всяко нещо има своя предел, категоричен е той

Партиите са длъжни да се разберат. Всяко нещо има своя предел. Това заяви проф. Огнян Герджиков преди откриването на 49-ия парламент.

„Изчерпа ни се търпението. Не че и други държави не са били в подобна ситуация, но е крайно време да се сложи точка. Все още имам надежда, че ще бъде съставено правителство”, обясни Герджиков.

„След като ГЕРБ-СДС заявиха, че са готови на всякакви коалиции, остава ПП-ДБ да поемат подадената ръка. Съмнявам се обаче, че ще го направят. Затова трябва да се търси друга посока“, допълни той.

„Росен Желязков е силна фигура. Кандидатурата е изключително подходяща“, заяви Огнян Герджиков пред БНТ.

„Надявам се да няма това, което стана в предишния парламент. Председателят не е толкова конфликтна фигура, за да има напрежение при неговото избиране. Това ще бъде първа добра стъпка, която ще отваря врати. Виждаме, че „Продължаваме промяната“ не е отворена да се коалира с ГЕРБ. Докато ГЕРБ са с широко отворени врати“, обясни Герджиков.

По думите му ПП-ДБ са разочаровани, че не спечелиха изборите. „Но трябва да осъзнаят, че хората искат стабилно управление. „ГЕРБ ще бъдат готови да направят повече компромиси, отколкото „Продължаваме промяната“, смята той.

„Очаквам тържествена сесия, на която да бъде избран председател. Аз съм умерен оптимист. Това, че нямаме редовен кабинет толкова време не е чудо невиждано, но е крайно време да излезем от тази криза“, добави още проф. Герджиков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети