Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков хвана Татяна Дончева в лъжа, очаква извинение

Политика

Проф. Герджиков хвана Татяна Дончева в лъжа, очаква извинение

Проф. Герджиков хвана Татяна Дончева в лъжа, очаква извинение - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева отново се забърка в скандал. В студиото на БНТ тя коментира защо ГЕРБ са решили да подкрепят ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент.

По думите й, това е израз на блзиките отношенията между партията и професора. Дончева прочете реч на ректора, която по думите ѝ е произнесена по време на удостояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със званието „Доктор хонорис кауза“ на Алма матер.

В този момент извънредно, чрез телефонна връзка в ефира се включи самият проф. Анастас Герджиков. Той настоя Дончева да му се извини, „защото нещата, които говори, са лъжа“.

„Мои колеги ми се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, заяви проф. Герджиков

Дончева се опита да се оправдае с думите, че е попаднала на информацията от интернет вчера вечерта.

„Сигурен съм, че г-жа Дончева иска да управлява, но ако я събира от интернет, очевидно не може“, допълни проф. Герджиков и отново настоя да получи извинение.

„За 2 дни 3 пъти бях залят с помия!“, възмути се той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети