Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: НДСВ е ковачницата за кадри на кабинета на Трифонов

Политика

Проф. Герджиков: НДСВ е ковачницата за кадри на кабинета на Трифонов

Проф. Герджиков: НДСВ е ковачницата за кадри на кабинета на Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Предложението на Слави Трифонов за министър-председател в лицето на Николай Василев е възможно един от най-добрите избори. Това заяви за БГНЕС проф. Огнян Герджиков след обявяването на кандидатурите на „Има такъв народ“ за кабинет.

Проф. Герджиков смята, че хората, които са предложили кандидатурите на Ради Найденов за външен министър и на Любомир Дацов за министър на финансите имат „нюх за кадрите и хората“. Според него Найденов е много подготвен дипломат с поглед върху международната политика, и би бил прекрасен външен министър. По думите на проф.Герджиков НДСВ се е превърнало в ковачница за кадри на предложения от Трифонов кабинет.

„НДСВ имаше много добри кадри и само липсата на политически опит ни попречи да се задържим по-дълго на власт. Имахме много качествен състав и това се потвърждава с включването на хора от НДСВ в евентуалното бъдещо управление, защото не можем да бъдем категорични към днешна дата, че това ще е кабинетът, който ще бъде гласуван“, обобщи проф. Огнян Герджиков.

Проф. Огнян Герджиков беше председател на Народното събрание по време на управлението на НДСВ от 2001 до 2005 г. и служебен премиер през 2017 г.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети