Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: Нинова го каза - Радев е гол, около него и служебния кабинет се навъртат олигарси

Политика

Проф. Герджиков: Нинова го каза - Радев е гол, около него и служебния кабинет се навъртат олигарси

Снимка:

Не е редно да заметем под килима задкулисието при Радев

„Очаквам, че на балотажа ще бъдем подкрепени от много широк кръг български граждани, както призоваваме от самото начало”. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в студиото на „Здравей, България”.

„На първи тур целта беше да има балотаж и да стигнем до него. Преди месец агенциите предполагаха, че Радев ще бъде с подкрепа повече от 53%. Това не се случи. След първи тур нещата се променят напълно. Досега имаше 23 кандидат-президентски двойки, сега техните избиратели трябва да се преориентират и да изберат някой друг”, каза той.

Той коментира и подадената оставка на Корнелия Нинова като председател на БСП. „През последните дни нещата се развиват много динамично. И предишната седмица, и сега научаваме нови и нови неща. Това, което преди малко направи г-н Вигенин във вашето студио, си има име – нарича се кризисен ПР. Той дойде, за да позамаже това, което се случи вчера, а именно – за първи път някой от ляво излезе и каза честно: „Има проблем, царят е гол”. Президентът е гол, защото е свързан със служебното правителство, което е назначил. Покрай тях се навъртат олигарси, разпределят се обществени поръчки – това каза вчера Нинова”, заяви Герджиков.

„На практика Нинова, без да използва тези думи, каза следното: Такъв модел имаше по времето на Борисов, сега Радев се опитва да го възпроизведе, макар че е един слаб имитатор”, посочи той. И добави: „Аз не познавам олигарси и нямам нищо общо със задкулисието при никого. Не знам как стоят нещата нито при Борисов, нито при Радев. Говоря за това, че месеци наред говорихме за задкулисие при Борисов. Сега чуваме за задкулисие при Радев. Не е редно да заметем второто под килима”.

Анастас Герджиков беше категоричен, че правовата държава не допуска задкулисие. „Нинова каза по-сериозно и то е че тя, също като мен, смята, че основната цел на Радев през последната година, е да унищожи партийната система. Не говорим за партиите на статуквото, както той ги нарича, а за това, че наистина много партии в момента са много смачкани, загубили са много гласове и виждаме споровете в тях. За това огромна заслуга има Радев, който искаше да създаде нова партия и да обезсили съществуващите, които биха се противопоставили на неговите претенции за еднолична власт”.

„Партията на Кирил Петков е инженерен проект на Румен Радев. Познавам Кирил Петков, той направи гаф с Конституцията, но е човек с качества“, каза кандидатът.

Герджиков заяви, че Рашков не е възможно да се спряга за име в редовен кабинет заради репресиите и терора, които е наложил. 

Според него 13 пъти повече от избирателите на ДПС за подкрепили Румен Радев на първия тур, отколкото него и Невяна Митева. Герджиков заяви, че няма договорки ДПС да му прелива гласове.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема