Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: Петков не е безспорна личност щом има нарушения, но трябва да има редовно правителство - хаоса трябва да спре

Политика

Проф. Герджиков: Петков не е безспорна личност щом има нарушения, но трябва да има редовно правителство - хаоса трябва да спре

Проф. Герджиков: Петков не е безспорна личност щом има нарушения, но трябва да има редовно правителство - хаоса трябва да спре - Tribune.bg
Снимка:

Политическата криза е проблем, но здравната и ценовата криза ни потапят, заяви кандидатът за президент

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков обяви, че днес думите му, че подкрепя Кирил Петков са били извадени от контекста. „Аз съм готов да подкрепя всяко правителство. Не съм запознавал Кирил Петков с Румен Радев, това са думи, които са извадени от устата ми. Лично никога не съм ги запознавал. Кирил Петков очевидно има качества, щом е избран с такова мнозинство. Той не е безспорна личност, щом има нарушения и на Коституцията и на документ с невярно съдържание. Корнелия Нинова повтори алгоритъма, който аз цял месец казвам - партиите трябва да загърбят различията и да съставят редовно правителство. Ако стана президент ще подкрепя всеки, който работи за съставяне на редовно правителство", обясни той пред БТВ.

Проф. Герджиков цитира и самата Нинова, която обяви недвусмислено, че Радев неколкократно е насъквал партиите една срещу друга и именно затова нямаме правителство и сме в хаос. 

„Ние сме в пълен разпад и тежка криза“, каза проф. Герджиков. „Аз нямам никакъв ангажимент към никого и към никоя политическа партия, а още по-малко към чужди правителства. Независим съм. 13 пъти повече хора, свързани с ДПС, са подкрепили Радев. Партийните дрязги приключиха. Изборите за президент са мажоритарни“, уточни той.

Трябва да излезем от политическата, здравната криза, ценовата криза. Да излезем от ситуацията с наближаващата икономическа криза - така очерта най-важното от визията си кандидат-президентът.   

„Ценовата криза е най-страшна. Трябват компенсации за социалнослабите. На експертите трябва да се предложат мерките за изход“, категоричен е проф. Герджиков. 

„Един президент трябва да е ориентиран. Ние не можем да сме специалисти по всичко. Затова трябва да имаме експерти. Радев може да обясни липсата на събирания на КСНС с това, че нямаше парламент. Но Консултативен съвет не се събира много по-рано. Това е част от разпада. Политическата криза е проблем. Но здравната и ценовата криза ни потапят“, каза проф. Герджиков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети