Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков потвърди, че е получил подкрепа от ГЕРБ за кандидатурата му за президент

Политика

Проф. Герджиков потвърди, че е получил подкрепа от ГЕРБ за кандидатурата му за президент

Снимка:

Амбицията ми е да обединя, ще приема подкрепа от всички партии, каза той

„Приех инициативен комитет да издигне кандидатурата ми за президент на Република България. Смятам, че мога да бъде полезен с качеството да олицетворявам единството на нацията. Работил съм в организации, които са сложни, ректор съм на най-големия български университет и съм председател на Съвета на ректорите, откъдето е и опитът ми да балансирам между хора с различни интереси“.

Това заяви проф. Анастас Герджиков преди откриването на академичната учебна година в  Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Мотивировката му да се включи в президентската битка е, че това е моментът, в който политическото тяло е разпокъсано и да опита да помогне за обединение на всички партии и българи.

Проф. Герджиков потвърди, че говори с хора от дясното и дясноцентристкото пространство от месеци. През последната седмица е разбрал, че ГЕРБ е готова да го подкрепи и заяви, че ще разговаря с всички партии, най-вече дясноцентристките.

Герджиков заяви, че ще отговори на всички въпроси след 2 дни, когато ще бъде представен Инициативният му комитет. 

„Ще приема подкрепа от всички партии, целта е да обединим всички партии и българи. Няма да откажа подкрепа на никого“.

„Аз имам пост, а и преди 5 години имах покана затова да участвам в президентските избори от една от най-големите политически партии“, каза още ректорът на СУ.

По темата с Петър Илиев, проф. Герджиков заяви, че проверката продължава. 

„Нито аз, нито деканът на Юридическия факултет знаехме какъв е случаят и че съществува Петър Илиев“, обясни още ректорът.     

 


Топ новини

виж още

Актуална тема