Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: Радев да покаже текста на Конституция сега, а не след изборите

Политика

Проф. Герджиков: Радев да покаже текста на Конституция сега, а не след изборите

В неделя имаме голям шанс, тези 25% могат да се преодолеят, уверен е той

Проф. Анастас Герджиков настоя Румен Радев сега да покаже текста на Конституцията, а не след като минат изборите.

„Искаме да видим текста на предлаганите от Радев промени в конституцията, за да видим да не би покрай съдебната реформа да се промъкнат и други текстове, например за правомощията на президента“, обясни Герджиков пред БНТ.

Той нарече лъжа и клевета думите на членът на ИК на Радев- Цветеслава Гълъбова, че се е срещал с Мустафа Карадайъ.

„Много е разочароващо да чуя такива думи от толкова ключов човек, защото досега не вярвах, че тази машина срещу мен не е от него. Сигурен съм, че не го е виждала никъде. Аз мога да кажа, кого съм виждал да влиза в нейната месторабота, но не правя така“, заяви Герджиков.

Той съобщи, че най-вероятно тв дебатът между него и Радев ще се състои вероятно в четвъртък. Екипът на проф. Герджиков е настоявал дебатът да е и по трите национални телевизии, но хората на Румен Радев настояли да е само по една.

Относно въвеждането на зеления сертификат Герджиков обясни, че решението е било взето от служебния министър прибързано и изведнъж, „той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем“. „Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета“, добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като „абсурдна“.

Според професорът ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

„Запознах преди време Кирил Петков с Румен Радев по време на едно пътуване от Софийския университет. Кирил Петков е чудесен млад човек, амбициозен. Аз бих го подкрепил за премиер, бих подкрепил всяко редовно правителство, защото това ни е жизненоважно, стига да не е някаква безпринципна коалиция“, каза Герджиков.

Той апелира да се гласува на балотажа, убеден е, че тези 25 % могат да бъдат преодолени.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема