Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков след срещата със СДС: Няма номинация за президент, която да ме притеснява

Политика

Проф. Герджиков след срещата със СДС: Няма номинация за президент, която да ме притеснява

Проф. Герджиков след срещата със СДС: Няма номинация за президент, която да ме притеснява - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Танев е ръководител на предизборния щаб на Анастас Герджиков и Невяна Митева

СДС заяви подкрепа за двойката Анастас Герджиков и Невяна Митева.  „Виждайки потенциала в независимата двойка ние застанахме категорично и безусловно зад тях“, каза лидерът Румен Христов след среща с кандидатите за президент и вицепрезидент.

От своя страна проф. Анастас Герджиков изрази благодарността си към ръководството на партията и представи ръководителя на предизборния щаб на двойката - Димитър Танев.

„Нито една номинация не ме притеснява. На първи тур ще се види кой каква подкрепа има“, отговори Герджиков в отговор на въпрос на медия дали се притеснява от издигането на кандидатурата на ДПС - Мустафа Карадайъ.

На въпрос каква според него трябва да бъде политиката на страната ни към съседите от РС Македония след изборите, проф. Герджиков отговори: „Външната политика на една държава трябва да е постоянна, в случая се изисква още по-постоянна политика. Ние ги подкрепяме, но очакваме да изпълняват договора за добросъседство и сътрудничество“, обясни той.

Според Герджиков еднополовите бракове са тема по цял свят, но в България пътят е през конституцията. „Ако ще променяме конституцията трябва да се замислим за нещата, които наистина са ни важни“, допълни той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети