Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков: Трифонов иска 240 депутати, няма да му се получи

Политика

Проф. Герджиков: Трифонов иска 240 депутати, няма да му се получи

Проф. Герджиков: Трифонов иска 240 депутати, няма да му се получи - Tribune.bg
Снимка:

Навлизаме в политическа криза, предупреди проф. Огнян Герджиков

„Аз съм малко изненадан от действията на Слави Трифонов. Според мен е възможно той да събере мнозинство, но неговото желание е да има 240 депутати. Това няма да му се получи”, заяви пред NOVA проф. Огнян Герджиков.

Бившият председател на Народното събрание смята, че БСП няма да може да състави правителство, ако президентът им връчи третия мандат.

„Ние навлизаме в политическа криза. Няма благоприятна политическа криза. Може да има срив. И без това сме в епидемия, една политическа криза ще се отрази зле на икономиката и на живота“, каза проф. Герджиков.

„Новите избори няма да доведат до нещо съществено. Патриотичните организации могат отново да преминат бариерата. Не изключвам и партията на Васил Божков да го направи. Всичко това няма да доведе до някакви сериозни изменения”, обясни той.

Много е вероятно да се стигне до служебно правителство, въпреки че за интересите на държавата това не е добре, допълни проф. Герджиков. Той смята, че има много подходящи кандидати за поста на министър-председател в един бъдещ служебен кабинет и решението е в ръцете на президента Румен Радев.

Той отрече неговото име да е сред възможните опции за служебен министър-председател. Като спряган за такъв посочи шефа на БНБ като каза, че безспорно би било едно добро назначение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати