Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Коларова: Румен Радев иска да влезе в политическия дневен ред

Политика

Проф. Коларова: Румен Радев иска да влезе в политическия дневен ред

Проф. Коларова: Румен Радев иска да влезе в политическия дневен ред - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев иска да влезе в политическия дневен ред. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Румяна Коларова.

Тя коментира предложението на Стратегическия съвет към президента Румен Радев за законови промени, които да осигурят ефективен контрол върху управляващите и търсенето на лична отговорност при техни провали.

„Предложените идеи са опит да се стимулира обществен дебат, който да върне в центъра на вниманието президента Радев. Опит да се съживи интереса към президентската институция, към Радев като политик, както и да се създаде платформа, която да компенсира липсата на възможност за пряка комуникация на хората и самия държавен глава. В момента няма толкова публични прояви, на които Радев да участва“, подчерта проф. Коларова.

Според нея обаче идеите са не само твърде общи, но в тях се търси по-скоро заявка за някакъв вид промяна.

„Радев иска по някакъв начин да влезе в политическия дневен ред, това е заявката на обявените документи. За мен представляваше загуба на време да се запозная с всичко онова, което беше публикувано на сайта на президентската институция. Това са шаблонизирани текстове, които са ми до болка познати. Големият въпрос е, има ли граждани и неправителствени структури, които ще направят усилия да се зачетат в тези документи. Парламентарната опозиция няма да направи такова усилие“, каза още проф. Румяна Коларова.

По думите ѝ това е протегнатата ръка на Румен Радев към извънпарламентарната опозиция.

„Но не съм сигурна, че задачите, които извънпарламентарната опозиция трябва да решава, са от такова естество. Това би било едно много хубаво начало преди три години. Сега идват в момент, когато политическата ситуация е много изострена и драматична. Всяка партийна формация сега знае, че има шанс за голям успех, но и за голям провал. Едва ли ще си губи времето в тълкуване и коментиране на тези заявки, които Радев е направил. Това е сериозна заявка за предизборна кампания, която да стъпи върху мрежа от политически активни неправителствени структури. Президентът Първанов имаше същата амбиция, но той я постигна с живи срещи, активна работа със социолози и чрез мрежа от видими фигури, които формират общественото мнение на ляво-мислещите избиратели“, подчерта проф. Румяна Коларова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Внучката на Васил Коларов е банално тъпа и проста. Ама моля Ви се тази станала "професор", а Огнян Минчев си е доцент. От една и съща катедра са, следовница на Научния комунизъм. Та тази простакеса снощи ъкъше, екаше и ръсеше само простотии. И започна да хвали Първанов, колко много е постигнал, а той човекът си ловуваше безгрижно, и си награждаваше с ордени и медали, дори и починали, за които не знаеше, че вече са в отвъдното. Та тази си е останала функционално неграмотна, като повечето комуняги, които продължават да захлебват с нищо не казване.
10.12.2020 12:32 / Отговор
Киро Бизона Не я знам внучката на Васил Коларов каква е, ама погребално бюро „Рундьо Рундев – всичко за вашия тъжен ден“ е толкова зле, завалията, че го гонят от Естония като въшлив уличен пес! Що не ни обясниш, дзурльо, защо стана така? Що не ни кажеш защо щабът на НАТО го лиши от достъп до класифицирана информация? Щото в неговата администрация нямаше служители с документи, чийто място не беше при тях? И защото излезе в тяхна защита с вдигнат юмрук както Ернесто Че Гобара? Защо продължава да скимти, че „България е блато“, ама иска втори мандат като президент на това „блато“? Що не ни поясниш как ще вземе втори мандат, след като всички съюзни държави и техните специални служби са сложили вето на посещенията му където и да било, освен в Уагадугу, Буркина-Фасо и Лесото? Давай, разяснявай, „внучке“!
11.12.2020 12:44
Направо е съмнително колко подробно и напоително тази професорка "анализира" левицата и президента. А всичко може да се каже с две-три думи. Защото вече е ясно и на пеленачетата кой какъв е..
10.12.2020 14:44 / Отговор
༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо Нищото - ВЪН! Импийчмънт на Фатмака!
10.12.2020 21:37
кесо Проф. Коларова се опитва културно да обясни, че Румбата и неговия безмозъчен тръст са сътворили поредното си интелектуално недоносче, което не си струва труда да се чете защото си е чиста загуба на време.
10.12.2020 15:03 / Отговор
Ами От такива дървени философи като тебе сме на дъното по всички показатели.
10.12.2020 18:26
Руме от теб би станал прекрасен празноловен депутат от АБВ.
11.12.2020 07:29 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети