Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Константинов: Организацията на изборите беше перфектна

Политика

Проф. Константинов: Организацията на изборите беше перфектна

Проф. Константинов: Организацията на изборите беше перфектна - Tribune.bg
Снимка:

Нарушение няма, коментира той намерението на Манолова да иска касиране на изборите

По всеобщата оценка - организацията беше много добра. Изборната администрация и преброителят - "Информационно обслужване", се справиха перфектно. Това коментира пред БНТ проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

За разликата в броя на имената в избирателните списъци на първи и втори тур в София той заяви, че първият списък е грешен. "А защо е грешен - не знам. Хората, които са го правили, трябва да кажат", допълни той. По думите му това е техническа грешка, която няма нищо общо с броя на гласовете и изборния резултат.

По повод намерението за искане на касиране на вота от страна на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кандидат за кмет на София, Константинов заяви, че по негово мнение нарушение няма. „Това, че хората в една или друга махала са гласували за един кандидат, не значи, че са си продали гласа“, коментира той.

Процентът на недействителните гласове на първия тур на местните избори тази година е 8.5. Най-много са те при бюлетините за общински съветници - 15%, което повтаря данните от местните избори отпреди 4 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Константинов Сам се хвали, но много купени гласове от ГЕРБ при циганите, не пряко, а чрез Соф.вода, дърва, печки, жилища и т.н. В Дружба 1 на балотажа пред 6 - ти блок цял ден имаше цигански барони, които ги натирваха към секциите.
05.11.2019 08:56 / Отговор
Помня И в Русе, Перник, Благоевград и други беше така .
05.11.2019 17:16

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети