Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Константинов: Смяната на ЦИК в момента ще е катастрофа

Политика

Проф. Константинов: Смяната на ЦИК в момента ще е катастрофа

Проф. Константинов: Смяната на ЦИК в момента ще е катастрофа - Tribune.bg
Снимка:

Който пипа правилата в последния момент, губи изборите

„Абсурд е три месеца преди изборите да се смени съставът на ЦИК, ако това стане, ще бъде катастрофа“. Това заяви проф. Михаил Константинов пред БНТ по повод искането на БСП да се смени изцяло съставът на ЦИК. Той отправи и предупреждение, че който пипа правилата в последния момент, губи.

Проф, Константинов посочи и че винаги един нов член на ЦИК се нуждае от няколко месеца, за да навлезе в работата. Той е категоричен, че не може да дава оценки на членовете на ЦИК, но подчерта, че те със сигурност са длъжни да изпълняват закона. 

"Централните избирателни комисии, районните и секционните се опитват да работят професионално", отбеляза Константинов и посочи, че досега е нямало сериозни възражения по работа на ЦИК. Според него в момента някои политически сили искат да сменят своите представители там. 

„В България политиците не успяха да разберат, че изборите се печелят с гласовете на хората, а не с изборни хватки“, коментира от своя страна проф. Пламен Киров, бивш конституционен съдия.

Има правило, въведен от Венецианската комисия, че изборните правила не се пипат 6 месеца преди провеждането на изборите, защото трябва да има яснота., обясни още проф. Киров.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети