Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Маринов: ИТН подкрепя президента, но странно воюва с част от служебните министри

Политика

Проф. Маринов: ИТН подкрепя президента, но странно воюва с част от служебните министри

Проф. Маринов: ИТН подкрепя президента, но странно воюва с част от служебните министри - Tribune.bg
Снимка:

„Някой разглеждат подкрепата на ИТН за втори мандат на Радев като кризисен ПР, а други като продукт на устойчива линия. Отношението на ИТН към Радев винаги е било положително, откакто се формираха като партия“, коментира по Нова телевизия председателят на Съвета за стратегическо развитие при президента проф. Александър Маринов.  „Не може да става дума за някакви политически концесии - президентът има своя визия, свое поведение, стил, заявил е своите приоритети, който иска да го подкрепи, обясни Маринов.

На въпрос, че тези, които го подкрепят воюват със служебните министри  - Маринов отговори: „това е една от странните характеристики на ситуацията.

Като „богато въображение“ определи появилите се в публичното пространство тези, че Румен Радев готви своя политическа формация – „към момента такива тези нямат никакво фактическо основание“.

По думите му Радев могъл да се справя в трудни ситуации.

„Виждаме хронична неспособност на парламентарно излъчени политици да управляват както трябва. Проблемът не е отсега. Дали обществото ще прецени, че трябва да се търси кардинално нов път, това ще стане ясно, след като се види дали могат да бъдат оползотворени останалите възможности“.

Според Маринов Консултативният съвет за национална сигурност е опит да се намери съприкосновение на различните партии и да се нормализира способността за дискусия. „Отделно от това са другите проблеми, които да бъдат дискутирани на КСНС“. Той заяви, че е по-вероятно да се ходи на нови избори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати