Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Маринов: Радев няма да прави експертен кабинет, не е политическа акушерка

Политика

Проф. Маринов: Радев няма да прави експертен кабинет, не е политическа акушерка

Проф. Маринов: Радев няма да прави експертен кабинет, не е политическа акушерка - Tribune.bg
Снимка:

По думите му президентът не е сърдит на БСП, няма да вземе емоционално решение за третия мандат

„Ще е необходимо да се преодоляват противоречия, затова ще се търси неутрална фигура за премиер. Радев няма да търси експертен кабинет, не е политически архитект или акушерка. Това не е негова работа. Президентът не е сърдит на БСП, няма да вземе емоционално решение за третия мандат“, заяви пред Нова Нюз председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

„Трябва да се изслушат партиите в консултациите. Тогава ще може да се вземе решение и да се даде препоръка. Шансовете за сформиране на нов кабинет с третия мандат не са големи. Но дори да не успее, не означава резил за съответната партия. Цената на нов кабинет ще зависи от това какво успее да постигне - ако успее да направи поне частично да облекчи отражението на кризата върху хората, това ще бъде признато. Ако обаче работи зле, цената ще е висока“, смята той. И уточнява, че Радев е готов да поеме отговорността за властта.

По думите му въпросът е каква ще е политическата архитектура на правителството.

„БСП, ПП и ИТН нямат нищо против парцелирането. Ето че сега поне единият от лидерите на ДБ казва, че ще търси друг подход, което усложнява задачата. Подходът да се говори с независимите не даде резултат, не виждам какво би се променило. Ако трябва да се постигна споразумение, трябва да е с легитимните формации. От страна на ГЕРБ има съпротива да има коалиция без лидери, съмнявам се, че Борисов ще се махне и партията ще се промени драстично“, заяви проф. Маринов. И допълни, че БСП постепенно отстъпва назад и това е резултат от поредица от събития.

„Според мен тази партия има нужда от сериозно преосмисляне на своите цели и поведение. Напуснах я преди 25 години, когато беше много различна. Вече е много по-зле организирана и обсебена от своето ръководство, без възможност да се чуят критични мнения. Ръководството на БСП работеше против президента преди изборите, затова и загубиха от електората си“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети