Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Мария Пиргова: Политическата криза е дълбока, партиите не искат да ни управляват

Политика

Проф. Мария Пиргова: Политическата криза е дълбока, партиите не искат да ни управляват

Проф. Мария Пиргова: Политическата криза е дълбока, партиите не искат да ни управляват - Tribune.bg
Снимка:

Политическата криза е дълбока, партиите не искат да ни управляват, коментира политологът проф. Мария Пиргова пред euronewsbulgaria.com.

"Ние сме в „дълбоки води“ вече три години. И упорито, политическите сили не искат да поемат отговорност, не искат да съставят правителство, не искат да ни управляват… Виждате ли в каква ситуация се намираме?Няколко от партиите се разпаднаха пред очите ни – най-неочаквано, и партия като ДПС", отбеляза политологът. Според нея това е следствие от липсата на представителство, от липсата на политика, от превръщането на политиката в пари през последните 10-15 години.

"Вътрешните войни и сблъсъците между политическите фигури продължават - в ДПС и БСП. Кой на какво е собственик, кой на кого дължи – това са въпроси към прокуратурата, не към мен като политолог", изтъкна Пиргова.

По думите й няма да има съществени промени в начина на гласуване на 27 октомври.

"Изборите ще се произведат по начина, по който гласувахме за народни представители на 9 юни. Предстои Министерският съвет да приеме план-сметка, вероятно ще бъде определен и министър, който ще отговаря за изборите", категорична е проф. Пиргова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети партии, Политика
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети