Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Михаил Константинов: Чакат ни граждански бунтове - тези от 2013 година ще ни изглеждат като детска игра

Политика

Проф. Михаил Константинов: Чакат ни граждански бунтове - тези от 2013 година ще ни изглеждат като детска игра

Проф. Михаил Константинов: Чакат ни граждански бунтове - тези от 2013 година ще ни изглеждат като детска игра - Tribune.bg
Снимка:

Държавата в момента показва тотална импотентност и слабост

Може да очакваме граждански бунтове, тези от 2013 година ще ни изглеждат като детска игра. Това каза пред Радио „Фокус“ проф. Михаил Константинов от Българската асоциация по изборни системи. Той коментира, че страната ни е изправена пред сериозни кризи.

„В момента ни връхлитат много тежки кризи, а за тях почти не става въпрос в изявите на кандидатите. Проблемите са изключително неприятни и не е ясно как ще се справяме с тях. Те не споменават тези проблеми, защото не предлагат решения за тях. Но решение трябва да има, защото това, което се случва, е крайно опасно и нещо трябва да се направи. Първо - влошаващата се епидемична обстановка в страната. Тя се влошава по-бързо, отколкото очаквахме и стигаме до това положение хората да лежат пред вратите на болниците, което е недопустимо за европейска държава. Ясно е, че опасността беше подценена, както обикновено. В момента здравната система е на границите си, лекарите са изтощени до крайност, няма легла“, коментира проф. Константинов.

„Виждате какво се случва с побеснелите цени на горивата в Европа, резултат от безумната политика на ЕС. Това ще бъде тежък удар върху българските домакинства. Не съм сигурен, че хората, които имат доходи на границата на бедността, ще издържат. А когато човек е гладен, престава да се държи разумно. Може да очакваме бунтове, такива, в сравнение с които бунтовете от 2013 година ще ни изглеждат като детска играчка“, допълни той.

Според проф. Константинов политиците трябва да мислят за това, а не да се обвиняват взаимно и да се държат неконструктивно.

„Като сравним кандидатите с основните им послания, сегашният президент казва: „Изберете ме пак“. Другият основен кандидат проф. Анастас Герджиков казва нещо, което българите отдавна искат да чуят, а именно обединете се, защото разединени ще понесем доста тежки щети. А Лозан Панов се е съсредоточил основно в съдебната реформа, която е важна, но хората не я разбират като проблем номер едно. Това, което връхлита България, не е съдебната реформа, а решаване на неотложните проблеми на хората“, каза още проф. Михаил Константинов.

Държавата в момента показва тотална импотентност и слабост, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

людмила Най-после някой да каже "Царят е гол !" Протестите от 2013 наистина ни обединиха , имахме кауза ! Тогава не ни заплашваше пандемия , криза на ценности , неконтролируемо повишение на всички цени , некадърно служебно правителство , назначено от един ограничен в мислемисленето си прокремълски президент , който сега се мъчи да се изкара пръв НАТОВЕЦ , объркани сънародници , конюнктурни кандидат - президенти и един , който като бяла лястовица иска да ни обедини в името на България и за когото чуваме най-долни и отвратителни инсинуации и лъжи ! Всичко това за да блесне с цялото си "величие" едно нищожество , което освен , че максимално използва държавния ресурс за да обгрижва любовницата си , която по принуждение взе за съпруга друго не можа да сътвори до край!
08.10.2021 15:10 / Отговор
Анонимен Тоя нали го изгониха защо му давате думата
08.10.2021 17:48 / Отговор
Манечи На теб ли да я дадат?!????
09.10.2021 07:37
Fotev Да я дадът на Румен Овчаров или по-добре,на Жан виденов.Така ли?
09.10.2021 11:44
Валентин Затова го изгониха, щото казва неудобната за тях истина!
08.10.2021 18:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети