Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа

Политика

Проф. Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа

Проф. Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

Според него нови избори през лятото е безумие, защото няма кой да гласува

„Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Като във Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства“. Това заяви пред БНТ математикът и председател на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

По думите му външнополитическата ситуация в момента е изключително сложна, доларът е пред рухване, сложно е и в Русия, а освен това даваме голям брой жертви на пандемията от коронавирус.

За проф. Константинов е безумие да има избори през лятото, защото никой няма да гласува. „Би било меко казано, крайно безотговорно да се отива към нов вот“, категоричен е математикът.

Случилото се във Велико Търново показа защо в Европа няма машинно гласуване – по този начин гласът си дават само в Брюксел и селата покрай него, коментира математикът относно отмяната на машинния вот в старата столица.

„ЦИК отмени машинното гласуване във Велико Търново поради това, че имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите, тоест променяше изборния резултат и ако там нямаше хартия, вотът щеше да бъде касиран“, категоричен беше проф. Константинов.

Той поясни, че както сега на парламентарните, така и на евровота преди 2 години с машини са гласували 27 % от имащите право на глас.

По думите му вотът в чужбина е донесъл 4 мандата - 3 за партията на Слави Трифонов и 1 за Демократична България. „Работата сега беше 4 пъти повече, отколкото на предишните избори. Затова поздравявам българската изборна администрация - 80 000 души и колегите от „Информационно обслужване“, допълни проф. Константинов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати