Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Михайлова: Политиците да започнат разговори и да не оставят държавата без управление - това е пагубно

Политика

Проф. Михайлова: Политиците да започнат разговори и да не оставят държавата без управление - това е пагубно

Проф. Михайлова: Политиците да започнат разговори и да не оставят държавата без управление - това е пагубно - Tribune.bg
Снимка:

Ако ПП и ГЕРБ искат да управляват заедно, може да има ротационен председател на НС

Има една добра новина - първата и втората парламентарни групи започнаха да говорят помежду си. Трябваше това да бъде направено много по-рано. Направило се е уточнение, че всъщност ще се избере председател, който след определен период от време ще си даде оставката, тогава ще бъде избран председател от следващата парламентарна група. За подобно нещо би могло да се мисли, ако ПП и ГЕРБ искат заедно да управляват и това е част от тяхната договореност. Това каза проф. Екатерина Михайлова в Интервюто на Новините на NOVA.

По думите ѝ ако има съгласие може да се приемат 12-те закона, които гарантират свежи евросредства за България.

„Ако не си дават почивки и не ползват великденски ваканции, това би могло да се случи. До днешния ден всичко беше в посока никой, с никого, никога. Ако влязат в по-нормален начин на комуникация, има смисъл да се направи разчет за времето. Политиците трябва да започнат да водят разговори по най-важните въпроси за страната и там, където постигат съгласие, да ги решават. На второ място да не оставят държавата без парламентарно управление, наопаки е случващото се през последните 2 години. Трябва да влезем в нормално русло на правила, противното е хаос“, заяви тя.

Според нея има искрица надежда, че може да се постигне консенсус за правителство.

„Бюджетът е добре да се приеме, не е пагубно, че ще отидем пак на избори - това е демокрацията“, посочи проф. Михайлова.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети