Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Николай Овчаров: Банов и Рашидов спасиха проекта за Ларгото

Политика

Проф. Николай Овчаров: Банов и Рашидов спасиха проекта за Ларгото

Проф. Николай Овчаров: Банов и Рашидов спасиха проекта за Ларгото - Tribune.bg
Снимка:

Боил Банов и Вежди Рашидов са хората, които буквално са спасили проекта за Ларгото. Това заяви проф. Николай Овчаров в Кърджали, където бе направена първа копка за нов посетителски център на Перперикон. Самият Овчаров бе съветник на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов и е категоричен, че по проекта се е работило много.

„Ларгото в София беше най-тежки проекти. Времето за което става дума – края на 2015 година и началото на 2016 беше истински ад. Тогава Министерството на културата приличаше на болница. Вежди Рашидов се лекуваше в Германия от рак. Другият заместник министър Бони Петрунова беше в дългосрочен болничен, Ива Петрони, шефката на кабинета – също. Така реално единственият човек, който можеше да движи тези неща беше Боил Банов. А те трябваше да бъдат движени, защото ако не бяха движени до края на 2015 година няколко десетки милиона лева трябваше да бъдат платени от Министерството на културата, респективно от държавата. Така че всъщност тогава беше спасен проекта“, спомня си Овчаров. По думите му, веднага след като се връща от Германия, Рашидов също се заема с проекта.

Той припомня и за протестърските атаки по същото време, когато около 50 души постоянно протестират до Ларгото. Именно те са спирали проекта около 5 пъти и от там са били и закъсненията по работата на проекта.

„Сега всеки, който отива в София, групите от туристи, които вече са много, задължително посещават Ларгото“, посочва Овчаров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати