Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Огнян Герджиков: Надявам се правителството да изкара поне година

Политика

Проф. Огнян Герджиков: Надявам се правителството да изкара поне година

Проф. Огнян Герджиков: Надявам се правителството да изкара поне година - Tribune.bg
Снимка:

Имам резерви към чисти мажоритарни избори – това ще е грешка, смята той

„Твърде рано завъртяха името на Петър Илиев, макар всичко казано за него да беше напълно незаслужено. Каквото било, било, той много бързо слезе от политическата сцена. Имаме нужда от правителство, което да остане поне година-година и половина, защото никой няма нужда от избори в следващите месеци“. Това каза пред бТВ проф. Огнян Герджиков.

Той  уточни, че не Пламен Николов, но на пръв поглед му се струва, че има качества за поста.

„Важно е кои хора ще бъдат около него. Те имат не по-малко значение от премиера. Ако се обгради от качествени хора, ще успее“, смята бившият служебен министър-председател. Относно приоритетите, които обяви Николов, сред които и мажоритарна избирателна система, Герджиков коментира така: „Имам резерви към чисти мажоритарни избори – това ще е грешка. Смесената система е много по-разумна и би дала по-добри резултати. Чиста мажоритарна система ще е непремерен ход, който крие много рискове“.

Според него около избора на кабинет с мандата на ИТН ще се обединят всички партии без ГЕРБ, като ДПС също е под въпрос. „Теоретично е възможно и без споразумение, но опитът показва, че такива правителства нямат дълъг живот, дано практиката ме опровергае“, уточни Герджиков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети