Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Пламен Киров за втория мандат: ПП не могат да поставят условия, другите партии да не са с много тежък махмурлук

Политика

Проф. Пламен Киров за втория мандат: ПП не могат да поставят условия, другите партии да не са с много тежък махмурлук

Проф. Пламен Киров за втория мандат: ПП не могат да поставят условия, другите партии да не са с много тежък махмурлук - Tribune.bg
БГНЕС

Проф. Пламен Киров прогнозира пред БНТ неуспех за втория мандат като коментира, че от „Продължаваме Промяната” поставят условия, които другите партии биха изпълнили само, ако са в състояние на „тежък махмурлук”.

„Какви са тези хора от ПП да поставят условия на всички останали?! Другите партии могат да ги изпълнят, само ако са в състояние на много тежък махмурлук”, обясни той. Проф. Киров обяви акад. Николай Денков за най-неуспешния министър на МОН, който сме имали през последните 20 години. „Критичен съм, тъй като съм му ял попарата, познавам го в много светлини”, каза за него преподавателят от Софийския университет.

„Най-вероятно третият мандат ще бъде възложен на „Български възход”. При такъв вариант правителство може да се състави само при едно условие - че от едно посолство добре си свършат работата. И може би в момента, с разтягане на процедурата, ние им даваме време да се ориентират и да предприемат необходимите стъпки. Персоналните промени в посолството нямат отношение към това”, каза още той. „Персоналните промени нищо не означават, политиката винаги е една и съща”, добави юристът.

Проф. Киров коментира още, че мотивите на ветото на президента Румен Радев срещу промените в Изборния кодекс са слаби и вътрешно си противоречат.

„Мотивите за ветото на президента са най-слабите мотиви, които съм виждал, от 30 години насам. А аз съм чел мотивите на почти всички случаи на наложено вето. Те са вътрешно противоречиви. Какво ще стане, ако един гласува на машина, а останалите - на хартия - ще се освети вота. А какво ще стане, ако всички гласуват на машина и тя се повреди и последният гласува на хартия - пак вотът му ще бъде осветен. Винаги има такъв вариант да се стигне до осветляването на вота на един или друг човек. Затова членовете на СИК гласуват последни и така могат да запазят тайната на вота в такива казуси”, коментира той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети