Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Радулов: Гафовете на Рашков пряко се отразяват на президента, ще си понесат отговорността

Политика

Проф. Радулов: Гафовете на Рашков пряко се отразяват на президента, ще си понесат отговорността

Снимка:

Гафовете с назначението на Елена Фичерова и обвиненията в канибализъм към Бойко Борисов пряко се отразяват на имиджа на служебния кабинет, който всъщност в подбран от президента. Това каза в интервю за обзора на Радио „Фокус”- „Това е България”- проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и кандидат за депутат на ИТН.

„Виждаме, че наближават президентски избори, така че гафовете на вътрешния министър и вицепремиер (Бойко Рашков) пряко се отразяват върху президента. Те си носят отговорността“, каза Радулов.

„Вътрешния служебен министър Рашков не е ловък в общуването с медии и не е достатъчно комуникативен, прави грешки. Аз не бих обявил неща, за които нямам доказателства и които са тежки обвинения. Но човекът е такъв, емоционален и той, разбира се, ще си понесе отговорността за начина, по който пуска неща в публичното пространство“, обясни експертът.

По думите му Рашков и като вицепремиер е натоварен с твърде много задължения – да осигури честен вот и да разкрие истини за предишното управление. „Аз мисля, че тази задача би затруднила всеки“. Според Радулов съществено е дали главният секретар, ръководителите на главни дирекции, които имат пряк досег с населението и ще участват в охраната на изборния процес – като например шефът на жандармерията- са сменени и с кого.  

„Разбира се, смените, които се правят сега, са временни и донякъде те имат възпиращ характер. Защото за мен да сложиш за шеф на жандармерията доскорошния заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“, който също има своята отговорност за битите и арестувани хора по време на протестите, протекли цялото минало лято, е проява на недотам добър вкус. Така че аз мисля, че той (Рашков) ще проседи на тази длъжност не повече от времето, в което работи служебното правителство“, заяви Николай Радулов.

Той определи промените в службите и особено в ДАНС като „едно добро начало“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още