Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Радулов: С балони за наблюдение да следим границата с Турция

Политика

Проф. Радулов: С балони за наблюдение да следим границата с Турция

Проф. Радулов: С балони за наблюдение да следим границата с Турция - Tribune.bg
Снимка:

С балони за наблюдение да следим границата с Турция, коментира пред БТВ експертът по сигурност и бивш депутат от ИТН проф. Николай Радулов. По думите му това е ефективен метод за наблюдение на държавната граница, които използва Китай над САЩ.

"Тези балони са евтино средство за наблюдение, които се използват в редица страни и ние също бихме могли да използваме такива", предложи проф. Радулов. Той е обезпокоен от развитието на мигрантската вълна от последните дни. Експертът припомни и факта, че заради високия брой дела, прокуратурата гледа да мине със споразумение с трафикантите, което предполага по-ниска присъда, вкл. и условна.

"Напоследък ръководителите на тези малки групи са мигранти, които са минали по тези пътища, били са по центровете, които играят ролята на филтри, и след това се оказват водачи на такива групи. Абсурд е да си мигрант с неизяснен статут и да се разхождаш през страната", коментира проф. Радулов.

Той не смята, че струпването на жива сила по границата ще уплаши мигрантите и призова за смяна на концепцията за опазване на българо-турската граница. Не пропусна да напомни, че Европейският съюз отпуска средства за закупуването на най-различни технически средства като термокамери и дронове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети