Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Гечев: Имаме подозрения, че в президенството има корупция, подали сме сигнали

Политика

Проф. Гечев: Имаме подозрения, че в президенството има корупция, подали сме сигнали

Проф. Гечев: Имаме подозрения, че в президенството има корупция, подали сме сигнали - Tribune.bg
Снимка:

„Чаталджагейт“ трябва да се разнищи в детайли, добави депутатът от БСП

„Президенството се занимава отдавна с политическо инженерство. Не е тайна, че там излязоха на терена и получиха тласък ръководителите на партията на „Промяната“, заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Нова тв в коментар на отношенията на социалистите с „Дондуков 2“.

Той заяви, че е било шок, когато са разбрали от Денков, че по време на служебните правителства на Румен Радев са уволнени 14 000 държавни служители и са назначени нови.

Гечев заяви, че има подозрения за корупция в президентството, но прокуратурата не прави нищо. „Дали сме много сигнали на прокуратурата и ще продължаваме да даваме. Делян Пеевски, ако има данни за кеш в стая е длъжен да го предаде на прокуратурата, защото иначе е укривателство. Трябва да се разследва и скандалната сделка с „Боташ“ - там става въпрос за милиони“, подчерта проф. Гечев. Социалистът попита не трябва ли да носят отговорност прокурорите, които оставят „на трупчета“ редица дела.  

Депутатът на БСП коментира, че скандалът „Чаталаджа“ трябва да се разследва в детайли, защото не стои добре, съдът да реши.

„Това отклонява вниманието от посредниците от газа. Ние загубихме няколко стотин евро неусвоени пари от ЕС в края на годината“.

Той не отговори кой „пуска тези димни завеси“, но тя не е случайна. Гечев го обърза с предстоящата ротация и вътрешна борба в управляващите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети