Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Румяна Коларова: Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде „бял кахър”

Политика

Проф. Румяна Коларова: Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде „бял кахър”

Проф. Румяна Коларова: Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде бял кахър - Tribune.bg
БГНЕС

„Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде „бял кахър”, заяви за агенция „Фокус” проф. Румяна Коларова, председател на Българската асоциация за политически науки.

„Ако нямаме сформирано правителство в рамките на този парламент, загубите за държавата ще бъдат изключително големи. Шенген ще е най-малката грижа, която могат да имат българските граждани и българските политици в ситуация, че не се сформира правителство. Много по-важни шансове за България, свързани с националната икономика, с националната политика, със стратегическата позиция на България в Европа, в региона, ще бъдат загубени, ако не се сформира в момента правителство”, каза тя.

Според нея от това какъв кандидат издигнат от ГЕРБ за министър-председател зависи дали ще успеят да съставят правителство.

„В зависимост от това какъв е кандидатът, който е номиниран, ще могат да бъдат оценени и шансовете да се сформира правителството. Ако има един ясен, партиен кандидат, това означава, че шансовете да се сформира правителството са минимални. Ако има кандидат, който не е толкова тясно свързан с партията, не е толкова силно партийна кандидатура, това означава, че шансовете се оценяват от ГЕРБ като по-значими”, обясни тя.

Според проф. Коларова правителство на малцинството няма, съществува кабинет на малцинството. Това означава, че издигнатите министри са от партия или партии, които нямат мнозинство в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети